„Vítkův problém byl a je v tom, že si nikdy neuměl vybrat spolupracovníky," píše mimo jiné Babák o expředsedovi Věcí veřejných Vítu Bártovi. „Ano, sice spoustu lidí podrobil psychotestům, při nichž adepti odpovídali na smršť nesmyslných otázek, v barevných skvrnách hledali nejrůznější věci a vyznávali se ze svých ambicí, jiné si naopak nechával prověřit detektivy v klobouku a kabátě, ale výsledek byl téměř vždy stejný. Záleželo jen na výdrži konkrétního jedince," popisuje Babák.

„Pokud někdo Vítkovi říkal pravdu, oponoval mu, občas nesouhlasil nebo dokonce přesně neplnil jeho pokyny, byl odstaven. A tak si Vítek hýčkal vždy ty nejméně schopné, servilní, či naopak schopné, ale loajální, kteří sebou nechali orat, dokud to jen trochu šlo," doplňuje exposlanec, který sám o sobě říká, že nepatřil do okruhu Bártových oblíbenců.

Babák ve své knize neopomíná ani vládní vyjednávání, řeč přišla i na ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). „Vítek byl přesvědčený, že i ty největší hráče má obtočené kolem prstu. Věřil tomu, že si s nimi poradí, že je opije rohlíkem a zároveň důvěřoval všemu, co mu slíbili. Sliby ani podání ruky ale pro lidi jako je Kalousek nic neznamenají. Jenomže Vítek jejich slibům věřil a navíc to považoval za výsledek svého diplomatického umu. Opak byl pravdou. Hráli si s námi jako kočka s myší," odkrývá zákulisí politiky Babák.