Policie při shromáždění nikoho nezadržela. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2, ve které se Albertov nachází, následně obdrželo tři trestní oznámení, která si na průběh pietní akce stěžovala. Zastupitelství je postoupilo k prověření místnímu policejnímu oddělení na pražském Novém Městě.

"Jednání konkrétních osob při uvedené akci bylo zadokumentováno a právně kvalifikováno jako přestupky proti občanskému soužití a tyto byly postoupeny Úřadu Městské části Praha 2 k projednání," shrnul nyní výsledky policejní práce Bláha. Dodal, že státní zastupitelství bude ještě muset tento postup policie prověřit, a to kvůli podnětu dvou podatelů trestních oznámení.

Při listopadovém odhalení pamětní desky k 25. výročí pádu komunistického režimu vypískaly Zemana stovky lidí. Na transparentech mu vytýkaly náklonnost k Rusku, vztah k alkoholu či vulgární výroky v rozhlase. Ze shromážděného davu létaly předměty a zaznívaly výzvy k prezidentovu odstoupení, osobní strážci bránili hlavu státu rozevřenými deštníky. Zeman nazval vrhače předmětů zbabělci.