Na dotaz čtenáře, co bylo hlavním motivem vstupu do politiky, hejtman prozradil, že šlo o nabídku od lídra hnutí ANO Andreje Babiše. Pozice mu dle jeho slov nebyla vnucena regionálními papaláši, ale nabídnuta po hodinovém, osobním a poměrně velmi detailním rozhovoru přímo s Babišem. "Nabídku jsem bral jako výzvu, především manažerskou, nikoliv politickou, vždyť přeci stát i kraje vedeme jako firmu", vysvětlil Košta.

Čtěte také: ANO má problém. Hnutí vyzývá svého hejtmana Koštu k rezignaci, ten odmítá

V diskusi padl také dotaz na vystoupení v pořadu České televize Události, komentáře pod vlivem alkoholu:

"Už jsem přiznal, že se jednalo o večerní vysílání ve 22 hodin v uvedený den, kdy jsem měl za sebou bouřlivé a komplikované ustavující jednání Asociace krajů ČR v Praze, po návratu z Prahy jsem absolvoval vánoční večírek s jedním odborem krajského úřadu, Podle mínění drtivé většiny lidí obsah sdělení byl v pořádku, ale forma však nebyla úplně košer, což přiznávám a jsem přesvědčen, že se již nikdy nebude opakovat", uznal svou chybu hejtman. 

Zdroj: Youtube

Politik nenechal nit suchou ani na svém případném nástupci v čele hejtmanství a šéfovi hnutí ANO v Olomouckém kraji Ladislavu Oklešťkovi. Na dotaz čtenáře proč by bylo jeho zvolení katastrofou odpověděl, že jde o člověka, co nejedná fér.

Čtěte také: Košta: Sorry jako, ale neodstoupím. Vybral mne Babiš, já se nehlásil

"Když se podíváte na facebook na ohlasy po jeho zvolení starostou Výšovic, tak se lze domnívat, že ani jeho pracovní výsledky nejsou nějak oslnivé. Už jenom z doslechu z parlamentu jsem zaznamenal, že se jedná o poslance spíše intelektuálně plachého, a přestože podrobně sleduji politické dění v ČR ve večerních zprávách, tak jsem ho za čtyři roky ve zpravodajství ČT nezaznamenal v parlamentu ani jednou," vysvětlil.

Košta také hodnotí příznivě svého předchůdce v úřadu Jiřího Rozbořila z ČSSD, který je obviněn v korupční kauze. "Dle slov ing. Rozbořila podával poslední vysvětlení k celé události v lednu 2016. Jako laik se ptám, zdali vůbec nějaké soudní řízení proběhne", uvedl ke kauze současný hejtman.

Zajímá vás jak hejtman Košta hodnotí Andreje Babiše a co říká na obvinění, že má problém s alkoholem? Celý online rozhovor i s dalšími dotazy najdete zde.

Čtěte také: Uhájí Košta hejtmanské křeslo? Šanci má, i když teoretickou