Případ záhornických vražd byl odhalen v roce 2013, kdy byla na Nymbursku nalezena dvě zakopaná těla. Oba muži byli odsouzeni za vraždu šestašedesátiletého Čechošvýcara, jehož podle obžaloby v roce 2003 Šimek zastřelil v bytě v centru Prahy.

Muže zabil buď proto, že se chtěl zmocnit jeho pozemků, nebo proto, že s ním měl neshody kvůli předražené zakázce. Tělo pak převezl do Záhornic, kde ho zabalil do igelitového pytle a spacáku a zabetonoval v jámě pod stodolou. Štorek podle obžaloby o mrtvole věděl a nemovitost hlídal.

Odvolací soud dnes zamítl odvolání Šimka. "Sám se v rámci pořízeného prostorového odposlechu přiznal," podotkl předseda trestního senátu Martin Zelenka. Odposlechy zachytily i to, že Štorek o mrtvolách věděl. Pomocník hlavního pachatele původně dostal tříletý trest vězení, který mu odvolací soud snížil na podmínku. Předtím strávil přes dva roky ve vazbě.

Obžaloby z druhé vraždy z roku 2008 byli oba muži zproštěni. Zůstává tak nadále neobjasněná. Její obětí byla třiatřicetiletá žena, která podle obžaloby figurovala jako takzvaný bílý kůň v několika Šimkových firmách. Jedna z těchto firem podle spisu způsobila daňové úniky za 42 milionů korun. Mrtvola ženy byla nalezena na stejném místě jako první oběť, těla byla oddělena betonovou deskou.

V případu figurovali další tři muži, kteří měli spíše okrajové role. Květoslav Šimek, bratr Josefa Šimka, byl definitivně zproštěn obžaloby z podvodu. Případ Martina Šimka, syna Josefa Šimka, byl již dříve vyloučen k samostatnému projednání.

Šimek se Štorkem stojí před soudem kvůli obžalobě z další vraždy. Žalobci je viní z toho, že v roce 2010 odstranili muže, který jim pomáhal zahladit stopy z předchozí trestné činnosti. Podle obžaloby se obávali, že je prozradí, a snažili se, aby skutek vypadal jako sebevražda.