Silnice první třídy na Vsetínsku jsou holé, suché a vymrzlé. Na silnicích nižších tříd leží místy uježděná vrstva vysoká až deset centimetrů, někde se tvoří ledové koleje. Podobná situace je ve vyšších polohách Zlínska. Na silnicích nižších tříd na Kroměřížsku je místy uježděná vrstva sněhu krytá posypem. V okrese Uherské Hradiště jsou cesty suché a vymrzlé.

V kraji je dnes ráno většinou zataženo, jen ve Zlíně a Uherském Brodě je polojasno, beze srážek. Na většině území kraje je bezvětří nebo vane slabý vítr, na Kroměřížsku je vítr silnější. Teploty se pohybují od minus 14 do minus čtyř stupňů Celsia.

Jižní Čechy

Téměř všechny jihočeské vozovky jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Dopravu v regionu komplikuje sněžení nebo sněhové přeháňky,vyplývá z informací dispečinku správy a údržby silnic.

Na některých komunikacích proto leží vrstva zledovatělého nebo rozbředlého sněhu. Bez omezení zůstávají sjízdné pouze silnice I. tříd na Táborsku.

V noci se ochladilo a ranní teploty v Jihočeském kraji se pohybovaly od minus pěti do minus 11 stupňů Celsia. Podle předpovědi meteorologů má celý den sněžit. Teploty zůstanou po celý den pod bodem mrazu.

Olomoucký kraj

Sníh se v Olomouckém kraji vesměs drží už jen na silnicích na severu regionu. Na vozovkách může být rozbředlý sníh, na inertních trasách leží souvislá vrstva. Ostatní cesty v kraji jsou již většinou holé. V noci na dnešek na některých místech slabě sněžilo, napadl však jen poprašek. Silnice jsou sjízdné bez omezení, opatrnost je však na místě. Místy se mohou tvořit jazyky.

„Sněžilo jemně celou noc, ale napadl jen poprašek do jednoho centimetru. Vozovky udržované chemicky jsou holé a mokré, na inertních trasách je souvislá vrstva sněhu krytá posypem. Vše by mělo být sjízdné bez problémů, žádné omezení v dopravě včetně kamionů hlášeny nemáme," řekl dnes ČTK dispečer jesenické správy silnic. Doplnil, že v regionu fouká slabý vítr a teploty se drží osm stupňů pod nulou.

Podobná situace je na Šumpersku. Na zbytky sněhové kaše tam mohou řidiči narazit při přejezdu přes Červenohorské sedlo, sníh se drží ve vrstvě také na trasách udržovaných inertně.

Naopak silnice na Prostějovsku a Olomoucku jsou holé, na Olomoucku ve vyšších polohách hlásí cestáři místy sněhové jazyky. Na Prostějovsku hlásí správci cest v okolí Konice místy slabou sněhovou vrstvu, sníh se drží i na cestách udržovaných inertně.

Pardubický kraj

Na menších silnicích v Pardubickém kraji zůstává často ležet sníh. Řidiči se s ním dnes setkají zvláště ve výše položených oblastech. Informuje o tom Správa a údržba silnic Pardubického kraje.

S uježděným sněhem musejí motoristé počítat v okolí Hlinska, Lanškrounu, Moravské Třebové, Poličky, Vysokého Mýta a Žamberku. V Železných horách jsou vozovky místy zledovatělé.

Dnes ráno bylo v Pardubickém kraji většinou polojasno až skoro jasno, často vál slabý vítr. Teploty klesly až na minus 13 stupňů.

Vysočina

Na většině vedlejších silnic na Vysočině dnes leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Na silnici II/348 poblíž Úsobí na Havlíčkobrodsku je ledovka. Hlavní tahy jsou vlhké po chemickém ošetření. Silnice jsou sjízdné, řidiči však podle silničářů musejí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost.

Na Vysočině bylo ráno převážně zataženo, ale nesněžilo. Teploty se pohybovaly od dvou do jedenácti stupňů pod nulou. Vál slabý vítr.

Podle meteorologů by se dnes měly ojediněle objevovat slabé sněhové přeháňky, dopoledne bude postupně od jihu sněžení přibývat. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou dvou až šesti stupňů pod nulou. Ve vyšších polohách lokálně hrozí, že se budou tvořit sněhové jazyky.

Ústecko

Na silnicích Ústecka a na silnicích nižších tříd Lounska a v Krušných horách ležely dnes po ránu zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, silničáři tu nabádají ke zvýšené opatrnosti. Na Lounsku jsou sněhové přeháňky. Sněžit má dnes i na jiných místech kraje, na horách se podle meteorologů mohou odpoledne tvořit sněhové jazyky.

Dnes bylo v kraji po ránu chladněji než v uplynulých dnech, teploty se v sedm hodin pohybovaly pět až šest stupňů pod nulou. Na Milešovce klesla rtuť teploměru k minus deseti stupňům Celsia. V Ústeckém kraji dnes bude podle Českého hydrometeorolo­gického ústavu zataženo až oblačno, ojediněle sněžení, zpočátku místy až skoro jasno. Odpoledne se postupně zatáhne, později přijde od jihovýchodu sněžení. Teploty zůstanou pět až jeden stupeň pod nulou, na horách bude minus deset až minus šest stupňů.

Královéhradecko

Na silnicích ve vyšších polohách Královéhradeckého kraje dnes leží vrstva uježděného sněhu, která například v Krkonoších dosahuje až deseti centimetrů. Všechny silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné, zjistila ČTK z informací silničářů. Při cestě do horských oblastí by motoristé měli mít zimní výbavu.

Povrch hlavních silničních tahů v hradeckém kraji je suchý a sjízdný bez omezení. Na komunikacích druhých a třetích tříd ve vyšších polohách zůstávají místy zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Ve vyšších polohách na Náchodsku se vlivem silného větru tvoří návěje.

Na většině území kraje bylo dnes ráno zataženo, teploty klesly až 17 stupňů Celsia pod bod mrazu. Z Náchodska jsou hlášené sněhové přeháňky.

Střední Čechy

Řidičům ve středních Čechách dnes komplikují jízdu sněhové přeháňky. Po ránu byly hlášeny na Berounsku, Kladensku, Rakovnicku a v okrese Praha-západ. Motoristé by měli být opatrní zejména na Rakovnicku, kde na menších silnicích leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Zatímco dálnice a rychlostní komunikace v kraji jsou většinou bez omezení sjízdné, na silnicích první třídy na Rakovnicku cestáři nabádají ke zvýšené opatrnosti. Ještě větší obezřetnost si zaslouží jízda po vedlejších silnicích, a to i na Berounsku, Kladensku či v okolí Prahy. Dopravu tam ztěžují zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření.

Teploty se ráno ve Středočeském kraji pohybují od minus 16 do minus pěti stupňů Celsia. Na většině území je zataženo a vane slabý vítr.