Vstupenka opět stála 8000 korun, pozváno bylo kolem 500 hostů. Výtěžek po odečtení nákladů, mezi kterými bude pronájem Španělského sálu nebo režijní náklady vystupujících, poputuje do nadačních fondů Zemanových. Prezidentův je určen na pomoc Fondu ohrožených dětí, který provozuje klokánky pro děti v tísni, jeho manželka ze svého fondu pomáhá seniorům nebo dětským domovům. Loni ples vynesl 2,2 milionu korun.

Čtěte také: Ples Zemanových bude na Hradě v druhé polovině ledna

Moderátorem plesu, který začíná ve 20:00, bude Libor Bouček. Jeho zahájení se ujme předtančením přímo Zeman a jeho manželka. Poté během večera vystoupí Helena Vondráčková, Václav Neckář, Radka Fischerová a o půlnoci také Karel Gott.

V ceně vstupenky je i lístek do tomboly. Stejně jako při minulých ročnících bude hlavní cenou večeře s prezidentským párem. Dále hosté mohou vyhrát roční bezplatné užívání vozu Škoda Fabia, sud plzeňského piva nebo divočáka zastřeleného v lánské oboře. Mezi cenami je i lístek na koncert Karla Gotta, víkend v některé z evropských metropolí, obraz Hradčan nebo jídelní a čajový servis Thun.

Loni na plesu vystoupili zpěváci Petra Janů, Petr Kolář, Janek Ledecký nebo Michal David. Zúčastnilo se ho kolem 400 lidí.

Čtěte také: Zemanovi pořádali ples, hosté mohli v tombole vyhrát večeři s nimi