„O tomto návrhu bude soudce teprve rozhodovat. Ve všech případech, v nichž jsem podal návrh na vzetí do vazby, panovala obava, že obvinění budou mařit vyšetřování,“ okomentoval vrchní státní zástupce Ištvan.

Uvalení vazby schvaluje brněnský městský soud. „Žádost jsme již dostali, ale soudce, který ve věci bude rozhodovat, si chce vše pečlivě prostudovat. Rozhodne v úterý,“ informovala mluvčí soudu Petra Hovorková.

Policie v pátek vyslýchala v Holešově na Kroměřížsku dvacet lidí, mezi nimi byl i jeden z největších sponzorů brněnské Komety a majitel investiční skupiny DRFG David Rusňák. Ten je podle informací České televize také mezi obviněnými.

David Rusňák.
Kauza úniku informací z policejních spisů: do vazby jde sedm obviněných

Rusňák byl až do soboty členem hnutí ANO. Předseda hnutí Andrej Babiš po potvrzení vyšetřování požadoval jeho okamžitý vyhazov. „Je to ale jen můj návrh, jihomoravská organizace má jiný názor,“ uvedl v pátek Babiš. Rusňák se nakonec rozhodl své členství ukončit sám, aby podle svých slov nepoškozoval dosavadní dobrou práci jihomoravské organizace.

Přestože sám Rusňák není politicky aktivní, jeho manželka Petra je brněnskou radní pro marketing a cestovní ruch. Podnikatel je zároveň je zeť náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, kterou nedávno premiér Bohuslav Sobotka odmítl jmenovat ministryní. „Ještě před týdnem mi nutil Babiš Rusňákovu tchýni Schillerovou jako novou ministryni financí a strašně se rozčiloval, když jsem její nominaci odmítl. Dnes by mi měl za mé rozhodnutí poděkovat! Zachránil jsem ANO od ještě většího maléru," napsal na svém facebookovém profilu premiér Sobotka.

Případ úniku informací vyšetřuje Národní protidrogová centrála kvůli možnému zapojení policistů z ostatních elitních útvarů. Kauzu dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Prezident Miloš Zeman
Bojkot Zemana: krajští zastupitelé za TOP09 a Žít Brno prezidenta nepřivítají