„Dohodli jsme se na tom po schůzce rady monitoringu. Rada nám doporučila pokračovat v současných opatřeních. Tedy ponechat v tomto úseku dopravu svedenou do jednoho jízdního pruhu Nicméně naměřené hodnoty potvrdily naše očekávání, že nešlo o posun podloží, ale o reakci na stavební kroky při stabilizaci svahu," uvedl Rýdl s tím, že během vánočních svátků byly práce na dálnici přerušeny a prostředí v podloží se uklidnilo.

„Proto abychom měli absolutní jistotu, pustíme dopravu do druhého jízdního pruhu až po úplném dokončení stabilizace svahu," řekl mluvčí a dodal, že současný omezený režim v místě nezpůsobuje žádné komplikace v dopravě. Nedošlo k žádné nehodě ani ke kolonám.

K omezení provozu na přemostění údolí u Prackovic ředitelství silnic a dálnic přistoupilo těsně před otevřením zbylého úseku. Měření expertů totiž zjistila lokální posuny v podloží pravého jízdního pruhu. „I když se podloží nyní uklidnilo a podle naměřených hodnot bychom provoz do druhého pruhu mohli vrátit, chceme mít absolutní jistotu a dokončit stabilizační práce. Poté bude pro dopravu otevřen i druhý pruh," doplnil Rýdl.

Doprava je do jednoho dálničního pruhu svedená na asi dvoukilometrovém úseku.