„Tyhle kalhotky nosím už dlouho, ale snažím se je střídat s normálními. Většinou si je obléknu pod přiléhavé oblečení, kalhoty, nebo šaty, kde by obrysy normálních kalhotek jinak vadily,“ říká Jana Procházková z České Lípy. Řada žen a dívek je na tom obdobně. Některé z nich však nedají na kalhotky tanga dopustit a nosí je stále. „Jiné kalhotky už prakticky doma nemám. Zvykla jsem si na ně a přijdou mi pohodlnější a víc sexy než běžné kalhotky,“ míní Zuzana Štěpánková. Právě takový přístup je však podle odborníků příslovečnou cestou do pekel.

Co na tento miniaturní kousek oblečení říká gynekolog? „Spodní prádlo se doslova zařízne ženě mezi půlky a pohybem se nebezpečné bakterie z oblasti konečníku dostávají k pochvě, kde mohou způsobit velké problémy,“ sdělil svůj názor gynekolog Radomír Farkaš. Ženy a dívky přicházejí k lékaři nejčastěji se stále se opakující vaginální ínfekcí. Právě nošení výše uvedených kalhotek se může stát příčinou zdravotních potíží. „Tyto problémy se léčí podle intenzity onemocnění. Míra se zjistí rozbory a na jejich základě se stanoví nejvhodnější léčba,“ vysvětlil postup při řešení gynekologickým potíží spojených s nošením titěrných kalhotek Radomír Farkaš.

„Nejdříve jsem pociťovala svědění, pak pálení a v konečné fázi mi i chůze činila potíže. Nakonec doktoři zjistili, že za mými problémy stojí kalhotky tanga,“ svěřila se se svou zkušeností Z.K. z Mimoně. Musela podstoupit řadu vyšetření a nakonec se těchto spodních kalhotek zcela vzdala.

Jak nahlíží Radomír Farkaš jako muž na tuto módu? „Na nošení tohoto kusu oblečení mám v podstatě trochu schizofrenní pohled. Na jednu stranu se mi to jako muži líbí, ale jakožto lékař jejich nošení nedoporučuji,“ pousmál se Radomír Farkaš. Podle lékaře by ženy tento kousek spodního prádla měly nosit jen tehdy, pokud chtějí v důvěrných chvílích imponovat svému partnerovi. Pod kalhoty by ženy a dívky prý raději měly zvolit klasické kalhotky.