„Pan Gott nastoupí před Vánoci do nemocnice na další plánovanou léčbu a vánoční svátky bude trávit v nemocnici. Na Štědrý den pozdraví své fanoušky na facebooku," řekla rozhlasu Stolzová.

Lékaři začátkem listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu na hematologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice.

Počátkem prosince v rozhovoru pro německý deník Bild řekl Gott, že kvůli terapii někdy trpí bolestmi a začaly mu vypadávat vlasy. Lékaři mu podle jeho vyjádření dávají devadesátiprocentní šanci na přežití, současně si ale Gott nyní už nedovede představit, že by znovu zpíval. „Moji lékaři mi však slíbili, že se mi hlas vrátí stejně jako ostatní životní síly. K tomu je ale ještě dlouhá cesta," řekl deníku.

Gott kvůli onemocnění zrušil své naplánované koncerty. Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje od 50. let.