Zda budou dva zadržení cizinci obviněni, zatím není jasné. Kriminalisté muže podezírají z toho, že téměř sedm let odebírali od velkoobchodní společnosti cigarety v hodnotě stovek milionů korun, ale daně neplatili. „Jeden ze zadržených cigarety nakupoval a prodával na živnostenský list svého krajana a neodváděl státu DPH a daň z příjmů," uvedla Krejčí. Pokud by se potvrdily odhady finanční správy a daňový únik dosáhl až k 200 milionů, šlo by o jeden z největších odhalených úniků při prodeji cigaret v zemi za poslední roky.

Ve dvou objektech Vinoshop a Petr Shop celníci, finanční správa a policisté našli velké množství cigaret, včetně nekolkovaných. Cigarety, které mají český kolek, půjdou do dražby a výtěžek by měl částečně pokrýt daňový nedoplatek. Cigarety s cizím kolkem nebo nekolkované zabaví celníci.

Od Velikonočního pondělí v kraji zasahuje speciální tým 80 kriminalistů, policistů pořádkové služby, celníků a Generální ředitelství finanční správy pod názvem Kobra. V rámci akce pod krycím názvem Habu II provádí domovní i nebytové prohlídky v Chebu a jeho okolí. Skupina funguje od loňského června a specializuje se na velké daňové uniky. V Karlovarském kraji naposledy Kobra zasáhla na konci března, kdy kvůli milionovým daňovým únikům zadržela tři muže.