VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podle gastronomické ankety se nejlépe najíte v restauraci U Zlaté studně

Praha – Po drtivém nástupu šéfkuchařů, číšníků a designérů z regionů se letos zlatá kulinářská medaile opět vrací do Prahy. Vítězem letošního ročníku celostátní veřejné ankety Maurerova gastronomického průvodce je restaurace Terasa 
U Zlaté studně s šéfkuchařem Pavlem Sapíkem.

5.12.2014 7
SDÍLEJ:

Vítězem letošního ročníku celostátní veřejné ankety Maurerova gastronomického průvodce je restaurace Terasa 
U Zlaté studně s šéfkuchařem Pavlem Sapíkem.Foto: ČTK

„Výhled na pražské střechy a panorama města z tohoto místa nad Malostranským náměstím a těsně pod Pražským hradem je sám o sobě jedinečný. To by ale bylo málo. Skvělá chuť zdejších pokrmů, dokonalá obsluha a pohádkové prostředí dělají z návštěvy Zlaté studny životní zážitek," řekl Deníku Ondřej Vaněk, jeden 
z hostů a gastronomických hodnotitelů tohoto výjimečného podniku. „Úchvatný je nejen pohled, ale také jídlo, servis a interiér. Podnik je nositelem mnoha ocenění," potvrzuje výjimečnost vítězné restaurace zakladatel ankety Pavel Maurer.

Stříbrný stupínek výběru Grand Restaurant, jehož devatenácté vydání právě vychází, obsadil Radisson Blu Alcron michelinského kuchaře Romana Pauluse. Ten se mezi desítkou nejlepších restaurací objevil v každém z posledních deseti ročníků. Skokanem roku a držitelem bronzové gastronomické příčky je Farma Košík ze středočeské Tuchomi. Hosty tady vybranými krměmi uctívají šéfkuchaři Václav Košnář a Vladimír Plaček. Téměř všechny suroviny, ze kterých se zde vaří, pocházejí ze stejnojmenné biofarmy Dagmar Havlové.

Vítěz ankety včera převzal ocenění Badoit Grand Chef, které zajišťuje účast na mezinárodní odborné stáži The Art of Gastronomy ve Stockholmu.

Průvodce nejlepšími a nejzajímavějšími restauranty – Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 – je vytvořen na základě nezávislých názorů dobrovolných hodnotitelů, kteří tajně a za svoje peníze letos navštívili a oznámkovali 762 gastronomických podniků v naší zemi. 

TOP 10 podniků

1. Terasa U Zlaté studně, Praha
2. Radisson Blu hotel, Alcron, Praha
3. Farma Košík, Tuchom
4. Koishi fish & sushi, Brno
5. Le Terroir, Praha
6. Bellevue, Praha
7. Mandarin Oriental hotel, Prague, Essensia, Praha
8. La Degustation Bohême Bourgeoise, Praha
9. Promenáda, Karlovy Vary
10. Chateau Mcely, Piano Nobile, Mcely

Autor: Kateřina Perknerová

5.12.2014 VSTUP DO DISKUSE 7
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
1 5

Češi porážejí Němce i Slováky. V hustotě benzínových pump

Marine Le Penová a Emanuel Macron, favorité voleb
AKTUALIZOVÁNO
46 16

Volby ve Francii: Do druhého kola postupují Macron a Le Penová

Do Evropy míří nová značka aut

Už za dva roky by do Evropy měly dorazit vozy nové automobilky. Jmenuje se Lynk & Co a chce lákat na auta s doživotní zárukou.  

Stát chce výrazně zpřísnit držení nebezpečných biologických látek

Vředy, ze kterých vytéká zapáchající tekutina. Horečka, zvracení, bolest na hrudi a pak dušení. Takové účinky by mohla mít biologická zbraň šířící bakterie sněti slezinné. Nejpozději do dvou dnů po jejím vdechnutí by člověk zemřel.

Zeman a Drahoš zahájí sběr podpisů za svou kandidaturu

Prezident Miloš Zeman dnes zahájí sběr podpisů za svou opětovnou kandidaturu. Podrobnosti o podpisové kampani na dopolední tiskové konferenci oznámí jeho manželka Ivana, kterou Zeman určil za šéfku svého volebního týmu.

ČEZ už dlouhodobě s dětmarovickou elektrárnou nepočítá

Do deseti let by měla skončit elektrárna Dětmarovice. Počítá s tím vedení českého energetického gigantu – skupiny ČEZ, který chce v rámci celé České republiky do roku 2035 odstavit výraznou část kapacity uhelných zdrojů v tuzemsku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies