VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podle gastronomické ankety se nejlépe najíte v restauraci U Zlaté studně

Praha – Po drtivém nástupu šéfkuchařů, číšníků a designérů z regionů se letos zlatá kulinářská medaile opět vrací do Prahy. Vítězem letošního ročníku celostátní veřejné ankety Maurerova gastronomického průvodce je restaurace Terasa 
U Zlaté studně s šéfkuchařem Pavlem Sapíkem.

5.12.2014 7
SDÍLEJ:

Vítězem letošního ročníku celostátní veřejné ankety Maurerova gastronomického průvodce je restaurace Terasa 
U Zlaté studně s šéfkuchařem Pavlem Sapíkem.Foto: ČTK

„Výhled na pražské střechy a panorama města z tohoto místa nad Malostranským náměstím a těsně pod Pražským hradem je sám o sobě jedinečný. To by ale bylo málo. Skvělá chuť zdejších pokrmů, dokonalá obsluha a pohádkové prostředí dělají z návštěvy Zlaté studny životní zážitek," řekl Deníku Ondřej Vaněk, jeden 
z hostů a gastronomických hodnotitelů tohoto výjimečného podniku. „Úchvatný je nejen pohled, ale také jídlo, servis a interiér. Podnik je nositelem mnoha ocenění," potvrzuje výjimečnost vítězné restaurace zakladatel ankety Pavel Maurer.

Stříbrný stupínek výběru Grand Restaurant, jehož devatenácté vydání právě vychází, obsadil Radisson Blu Alcron michelinského kuchaře Romana Pauluse. Ten se mezi desítkou nejlepších restaurací objevil v každém z posledních deseti ročníků. Skokanem roku a držitelem bronzové gastronomické příčky je Farma Košík ze středočeské Tuchomi. Hosty tady vybranými krměmi uctívají šéfkuchaři Václav Košnář a Vladimír Plaček. Téměř všechny suroviny, ze kterých se zde vaří, pocházejí ze stejnojmenné biofarmy Dagmar Havlové.

Vítěz ankety včera převzal ocenění Badoit Grand Chef, které zajišťuje účast na mezinárodní odborné stáži The Art of Gastronomy ve Stockholmu.

Průvodce nejlepšími a nejzajímavějšími restauranty – Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 – je vytvořen na základě nezávislých názorů dobrovolných hodnotitelů, kteří tajně a za svoje peníze letos navštívili a oznámkovali 762 gastronomických podniků v naší zemi. 

TOP 10 podniků

1. Terasa U Zlaté studně, Praha
2. Radisson Blu hotel, Alcron, Praha
3. Farma Košík, Tuchom
4. Koishi fish & sushi, Brno
5. Le Terroir, Praha
6. Bellevue, Praha
7. Mandarin Oriental hotel, Prague, Essensia, Praha
8. La Degustation Bohême Bourgeoise, Praha
9. Promenáda, Karlovy Vary
10. Chateau Mcely, Piano Nobile, Mcely

Autor: Kateřina Perknerová

5.12.2014 VSTUP DO DISKUSE 7
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Martin Kratochvíl.

Týdenní zkrat: Peníze jsou, my nebudeme

Vyšetřování útoku v Manchesteru. Vrahem je Salman Abedi
21

Policie zveřejnila snímky manchesterského vraha z bezpečnostních kamer

Fenomén drony: umějí toho víc, než jim můžeme dovolit

/VIDEO, FOTOGALERIE/- Člověk vždy snil o létání. A jen se odlepil od země, začal přemýšlet, že by stroj mohl létat bez něho. Myšlenka bezpilotních letounů je tu od počátků letectví. Dnes jsou drony samostatnou, progresivní a diskutovanou kategorií, která v sobě spojuje létání malé i velké.

Jsem prostě nejlepší. Donald Trump se před odletem ze summitu pochválil

Kdyby si americký prezident k projevu před americkými vojáky na základně Sigonella, kde se s nimi setkal, než nastoupil do letadla směr Washington, pustil známý hit českého zpěváka Leška Semelky „Jsi prostě nejlepší", byl by to stylový podkres jeho vystoupení.

Unikátní staročeské trhy může ohrozit EET

Buty i Jablkoň. Ale především desítky stánků se zapomenutými řemeslya staročeskými specialitami. To jsou Staročeské trhy v Turnově. Konají se tradičně poslední květnový víkend. Ale snad ne naposled.

Sáblíková po třicetinách: Trochu mě překvapuje, jak ten čas letí

„Ten čas ale letí," uznává Martina Sáblíková. Česká hvězda se během kariéry vypracovala v legendu světového rychlobruslení. Dokázala vybojovat pět olympijských medailí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies