Předsedkyně poslanců VV Kateřina Klasnová uvedla, že o procedurálním návrhu, jak byla i žádost o odklad formulována, se má hlasovat bezprostředně po jejich přednesení. "Pokud zde byla udělena pauza desetiminutová, je to skutečně velmi nebezpečný precedens, který se může vymstít," prohlásila Klasnová, která proti postupu předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové (ODS) vznesla námitku. Dolní komora jí ale hlasy koalice nevyhověla.

Němcová se hájila tím, že její postup byl v souladu s předchozími rozhodnutími sněmovny. "Jediná možnost, kdy (si) nelze vzít přestávku pro jednání poslaneckého klubu, se týká hlasování o námitce a o dalším postupu. V ostatních případech vždy bylo naopak zvyklostí Poslanecké sněmovny, aby vyhověla žádosti o přestávku pro jednání poslaneckého klubu," prohlásila.

"Zcela se mýlíte a mylně informujete sněmovnu i veřejnost o tom, že nyní bylo postupováno atypicky," obořila se Němcová na Klasnovou s tím, že jako bývalá místopředsedkyně sněmovny by si to měla uvědomit. Klasnová ale trvala na tom, že postup Němcové byl nestandardní.