Z výpovědí zasahujících policistů slyšených před soudem během prvního jednacího dne nicméně nevyplynulo, že by se během prvotních úkonů dělo něco nestandardního. Pouze dechovou zkoušku se nedařilo provést, úspěšný byl až asi šestý pokus. Janoušek totiž do přístroje foukal slabě, což ale policisté dobře znají i od jiných provinilců.

„Mluvil pomalu a slabě," přečetl soudce Tomáš Kubovec z výpovědi jednoho policisty, u něhož se soud spokojil jen s ocitováním protokolu. V něm také stojí, že Janoušek nepopíral, že má upito. To potvrzovali i další policisté, kteří již byli slyšeni osobně. Z jejich výslechů také vyplynulo, kam Janoušek volal, když po nehodě intenzivně obhospodařoval svůj mobil. Spekulovalo se, že se obrací na své vlivné známé, aby mu v nastalé situaci pomohli – údajně to ale bylo jinak. Šofér, který prý u sebe neměl nic víc než klíč od auta a právě mobil, telefonoval své přítelkyni, aby mu přivezla doklady. Dokonce opakovaně, protože jí musel radit, kde je má vyzvednout.

Mimochodem – auto, v němž Janoušek boural. Porsche s Janouškovým rokem narození na poznávací značce patří firmě Ora Print, spojované se zakázkami od Všeobecné zdravotní pojišťovny. Spekulace, že za anonymními akciemi se jako skutečný majitel skrývá právě Janoušek, vyvracel u soudu zástupce této společnosti Zoran Kazimirovič. Lobbista, který pro firmu externě pracuje jako poradce, měl podle něj vůz pronajatý. Výši škody na autě, kterou nepokryla pojistka, podle Kazimiroviče Janoušek doplatil.

Výslech sražené cizinky, která rovněž vypovídala jako svědkyně, nepřinesl nic překvapujícího. Naznačila, že přepokládala,že Janoušek vystoupí a společně půjdou obhlédnout škody na jejím volvu se středočeskou poznávací značkou, do něhož se lobbista trefil ve chvíli, kdy přejíždělo mezi jízdními pruhy. Černý vůz Porsche se ale rozjel, když byla na úrovni pravého předního světlometu. Na okolnosti nárazu si už ale nepamatuje. Podle jejího zmocněnce Josefa Lžičaře vyvázla bez trvalých následků; ona sama se svěřila, že občas ještě pociťuje komplikace při chůzi. Vůči Janouškovi ale žádné nároky nevznáší; již dostala finanční kompenzaci, kterou považuje za dostatečnou. Výši odškodnění obě strany nekomentovaly – u soudu nicméně zazněla částka 830 tisíc korun.