V úterý oblast vyššího tlaku vzduchu přechodně zeslábne a od západu počasí u nás ovlivní studená fronta. Za ní se ve středu začne do střední Evropy opět rozšiřovat oblast vysokého tlaku vzduchu.

V pátek bude přes den oblačno, přechodně až zataženo, místy přeháňky, odpoledne a večer ojediněle i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 stupni Celsia, na východě území místy až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají až k 22 °C. V noci povane slabý jihozápadní nebo proměnlivý vítr, přes den mírný jihozápadní až jižní.

Víkendové teploty nad dvacet stupňů

V sobotu můžeme očekávat oblačno až polojasno, místy přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku budou ojediněle i bouřky. K večer postupně ubyde oblačnosti a ustanou srážky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 a osmi stupni Celsia, přes den vystoupají k 22 °C, na Moravě až k pětadvacítce.

Nedělení den bude polojasný až skoro jasný, nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, na Moravě a ve Slezsku bude tepleji - 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty porostou až k 23 °C. Povane slabý proměnlivý vítr.

V úterý až 29°C

Začátek týdne pak bude skoro jasný až polojasný, při zvětšené oblačnosti se ojediněle mohou vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C, na západě Čech bude jenom pět stupňů. Denní teploty vystoupají poprvé až na 28 °C. V úterý se na Moravě a ve Slezsku může oteplit ještě víc, až na 29 °C. Bude polojasno, od západu bude postupně přibývat oblačnost s přeháňkami a místy bouřky.

Ve středu pak oblačno až polojasno, místy přeháňky a ojediněle bouřky, v dalších dnech můžeme čekat polojasnou až jasnou oblohu. Nejnižší noční teploty klesnou ve středu na 15 až 10 stupňů Celsia, v dalších dnech na 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty se zpočátku budou pohybovat mezi 17 až 22 °C, postupně vzrostou až na 25 °C.

Podrobnou předpověď počasí čtěte zde.