„Byla dlouhodobě v depresích. Několikrát řekla, že pokud se má vrátit k otci, raději uteče,“ uvedla ředitelka Klokánku Ditta Pokorná. Podle ní si měl otec pro obě dcery přijít už v pondělí. „Byly z toho nervózní. Snažili jsme se jim naplánovat hezký program. Dnes za nimi byla Alena Antalová, zítra jsme měli jít společně do pohádkové restaurace. Bohužel i přesto Kristýna zmizela,“ doplnila Pokorná.

Dívka zanechala v Klokánku tužkou napsaný dopis. V něm stojí, že se zpět nevrátí, pokud se situace nezmění. Zároveň se za své chování omluvila. Na místě nyní pátrají po Kristýně policisté a psovod. „Brněnští policisté zahájili pátrací akci, bylo vyhlášeno mimořádné opatření v rámci jihomoravského kraje a cestou operačního doboru policejního prezídia i v celé republice. Do pátrání jsou nasazeny všechny hlídky sloužící na území města Brna i všichni kriminalisté,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Kristýna i Abigail se měly po roce vrátit zpět do péče svých rodičů. Podle svých výpovědí je ale otec tyranizoval a hrozil jim ve jménu křesťanské víry nejrůznějšími tresty. Otec dívek Stanislav Velický to ale popírá. O tom, že starší z jeho dcer dnes večer z klokánku utekla zatím nic nevěděl. „Nevím, jak na to mám reagovat. Je to pro mě šok,“ uvedl brněnskému deníku Rovnost.

Nela Maťašeje, Pavel Mokrý