Na výzvu o pomoc při objasnění celého incidentu zareagovalo několik svědků a policisté nyní analyzují poskytnuté informace. Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla.

„Jednalo se o několik svědků a jejich informace analyzujeme a prověřujeme. S ohledem na probíhající šetření a prověřování všech informací a poznatků, nebudeme k jednotlivým krokům a dosavadním poznatkům sdělovat žádné bližší informace,“ sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Případní další svědci, kteří viděli, co se u výběhu seběhlo, se ještě mohou přihlásit.

Vizualizace vnitřního prostoru mezi viladomy u Demlovy ulice
Na Lazcích chystají nové bytové domy. Místní protestují
Ilustrační foto
Do vody! Tropy vydrží celý týden, rozpálí to i přes 35 stupňů

Za zatím nevyjasněných okolností došlo v neděli 16.července k poranění kolene dítěte, které bylo po ošetření na místě převezeno do nemocnice.

Podle mluvčí zoologické zahrady Karly Břečkové nepodcenila zoo zabezpečení smečky vlků Hudsonových. Vlk podle ní nemohl dostat hlavu skrze oplocení ven.

„Ke kontaktu mohlo dojít jedině tak, že dívenka měla kolínko v těsné blízkosti oplocení nebo pletivem lehce prostrčené,“ uvedla.

Podle informací záchranné služby, která vyjela na místo, se vlk protáhl elektrickým ohradníkem a dítě utrpělo otevřenou ránu kolene.

"Posádka provedla prvotní ošetření a poté pacienta předala na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc,“ sdělil mluvčí záchranky Zdeněk Hošák.

Výběh vlků Hudsonových v olomoucké zoo
Pokousání holčičky vlkem: Bezpečnost jsme nepodcenili, ujišťuje zoo
Dopravní nehoda na Palackého ulici v Olomouci.
Opilý řidič vletěl do tramvajového ostrůvku, zranili se 4 lidé