Auta se srazila kolem 06:00 poblíž Zvěrkovic, přičemž osobní auto Škoda Fabia combi po nárazu začalo hořet. Tři lidé při tom zemřeli. Silnice první třídy číslo 38 ve směru na Znojmo je dál uzavřena, policisté odklánějí dopravu na okolní komunikace a nabádají k opatrnosti.

Ke zvýšené opatrnosti, a to hlavně na Žďársku, nabádají řidiče také silničáři. Na vedlejších silnicích je náledí, případně zbytky rozbředlého sněhu a místy i mlha.

Problémy jsou i na silnicích nižších tříd ve vyšších polohách Libereckého kraje, kde silničáři od úterního odpoledne bojují s ledovkou. Hlavní tahy jsou s opatrností sjízdné. Například v Jablonci magistrát ale lidem doporučil, aby nevycházeli, pokud nemusejí. Pokud budou srážky pokračovat a teplota se nezvýší, je šance na zlepšení stavu podle mluvčí radnice minimální. Záchranáři od úterý vyjeli v kraji k 19 lehce zraněným chodcům, nejčastěji právě v Liberci a Jablonci. Krajská nemocnice v Liberci v úterý večer ošetřila 22 lidí, kteří sami přišli po pádu na zem. Dnes ráno dalších deset.

V sousedním Královéhradeckém kraji mrznoucí déšť vytvořil v noci na dnešek na silnici II/252 z Temného Dolu na Horní Malou Úpu asi pěticentimetrovou vrstvu ledu, pro řidiče se tak stala neprůjezdnou. Vzhledem k tomu, že tam silničáři mohou používat jen inertní posyp, podařilo se jim ji zprůjezdnit až dnes dopoledne. Ostatní cesty v hradeckém kraji jsou se zvýšenou opatrností sjízdné.

Na namrzlé silnice mohli po ránu narazit i řidiči v Beskydech a Jeseníkách. Kvůli ujeté vrstvě sněhu je nadále uzavřena pro kamiony silnice 1/56 mezi Ostravicí a Bílou. Pokud se oteplí, bude doprava kolem poledne obnovena.

S ledovkou nebo se zledovatělou vrstvou ujetého sněhu museli ráno počítat i řidiči na některých místech Plzeňského kraje. Týkalo se to zejména silnic ve vyšších polohách Šumavy, Českého lesa, případně Brd, které v zimě silničáři nesolí. Lokálně se vyskytlo náledí i na některých silnicích ve výše položených místech Pardubického kraje. S postupným oteplováním ale problémy s ledovkou ustupovaly.

V ostatních regionech byly problémy o něco menší. Ve Středočeském kraji byla kvůli dešti ale snížená viditelnost. Mrholení či sněhové přeháňky snižovaly viditelnost i na jihu Čech nebo ve Zlínském a v Jihomoravském kraji. Na dálnici D1 od 188. kilometru směrem na Vysočinu museli řidiči počítat se zvýšenou opatrností.