"Sázet lze například i na to, že Klaus napodobí někdejšího slovenského premiéra Vladimíra Mečiara a zazpívá českému národu na rozloučenou. Tato možnost je vypsána v zajímavém kurzu 20:1," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Podle bookmakerů této sázkové společnosti bude ale letošní projev daleko pravděpodobněji podobný těm předcházejícím. Kurz pouhých 1,05:1 je vypsán na to, že Klaus bude při řečnění před kamerami stát. Opačná varianta, kterou využíval i jeho předchůdce Václav Havel, tedy projev vsedě, byla ohodnocena kurzem 8:1.

Napije se vody?

Kurz tři ku jedné byl vypsán na možnost, že se prezident při projevu napije vody. Sázet se ale dá také na to, zda bude mít kapesníček v klopě či nikoliv.

Sázka s nejvyšším kurzem, tedy rozhodnutí Klause, že v televizi oznámí, koho by na Hradě rád viděl, přitom bookmakeři Tipsportu označují jako "polibek smrti". Klaus už naznačoval, že svého favorita má, jméno ale odmítá říci právě proto, aby mu případně neuškodil.

Dlouhodobě prezident dává najevo, že si z kandidátů váží především svého někdejšího rivala, bývalého lídra ČSSD a expremiéra Miloše Zemana.

Tradiční novoroční televizní projev přednese prezident Klaus 1. ledna od jedné hodiny odpoledne.