Napojení Novákové na Dědicovu firmu Business Advisor zjistili vyšetřovatelé případu a zmiňují tuto věc podle serveru rovněž v obžalobě. Nováková byla jako zaměstnankyně Dědicovy firmy vedena celkem tři roky, ale z žaloby vyplývá, že byla zaměstnána pouze formálně.

"Martina Nováková má po celou dobu svého působení ve společnosti vykazovaný stejný čas příchodu a odchodu z práce. Fakt, že v této společnosti neprováděla administrativní činnost, jak se snažil předestřít ve své výpovědi Miroslav Novák, vyplývá ze skutečnosti, že tuto vykonávala asistentka Zuzana K., která přebírala poštu," cituje Seznam.cz z textu Dědicovy obžaloby. Podle ní tak společnost Business Advisor vyplatila Novákové za roky 2010 až 2013 mzdu v souhrnné výši 594.631 korun, aniž by existoval jediný důkaz o jakékoliv činnosti pro tuto společnost.

„Byla tam několik měsíců, možná rok a půl. Po operaci páteře jsme hledali nějaké její uplatnění. Pracovala jako administrativní pracovnice, řekněme sekretářka. Docházela tam," řekl webu hejtman.

V kauze lobbisty Dědice je obžalováno osm lidí a čtyři firmy, a to v souvislosti s veřejnými zakázkami ostravského dopravního podniku a městské nemocnice. Podle policie zakázky na dopravní prostředky a u nemocnice zakázky na stavební práce a dodávky zdravotnického materiálu ovlivňoval Dědic. S ním spojená společnost podle obvinění zajišťovala firmám vítězství v tendrech a dostávala za to úplatky. Firma čelí podezření, že tak získala 30 milionů korun, příjem úplatků podle policie kryla poradenskou činností. Podle dostupných informací měl Dědic zřejmě úzkou vazbu na regionální politiky a ředitele městských společností.