Kauzou se tak bude muset znovu zabývat pražský městský soud, jenž Saletu už dvakrát nepravomocně poslal za mříže. Muž trvá na své nevině.

„Loupež století" se stala 16. září 2002. Neznámí pachatelé, kteří dodnes nebyli usvědčeni, přepadli vozidlo bezpečnostní agentury Group 4 Securitas, jež převáželo peníze ze Citibank. Obžaloba tvrdí, že lupiči měli uvnitř agentury informátora, a to právě bývalého vojáka a policistu Saletu. Ten krátce předtím povýšil ze člena posádky na operátora.

Podle dnes zrušeného verdiktu prozradil dispečer lupičům harmonogram jízd, trasu vozidla, složení jeho posádky i výši přepravované hotovosti. Proti Saletovi nicméně neexistuje jediný přímý důkaz. Pražský městský soud založil svůj rozsudek mimo jiné na tom, že muž v době loupeže výrazně a nevysvětlitelně zbohatl a několik měsíců po události požádal agenturu o rozvázání pracovního poměru. Na pozici operátora tak celkem strávil jen půl roku.

Žalobci dříve z účasti na loupeži vinili i muže spojené s Berdychovým gangem. Jan Zelený však spáchal sebevraždu ve vězení a Tomáš Půta byl stejně jako další obžalovaní Maroš Šulej a František Hajn zproštěn viny pro nedostatek důkazů. Saleta tak zůstává posledním obžalovaným v celé kauze.