Podle informací webů Neovlivní.cz, Echo24.cz a Blesk.cz by měl Forejt odejít během několika dnů. Podle některých informací byla jeho kancelář na Hradě zapečetěna.

V řadě médií se objevují informace o intimním videu, které redakcím nabízí dvojice mužů. Záběry z něj zveřejnil server HlidacíPes.org. Nahrávka podle serveru ukazuje šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta mimo jiné při užívání drog.

"Série videoklipů ukazuje Jindřicha Forejta – je polonahý, s odhaleným přirozením, šňupe bílou látku. V místnosti je přítomen ještě jeden člověk, který vše skrytě natáčí, napsal HlídacíPes.org. Klipy podle něj měly být natočeny v pražském bytě Jindřicha Forejta.

Podle serveru Seznam.cz by se novým šéfem prezidentova protokolu místo Jindřicha Forejta měl stát Miroslav Sklenář, který nyní pracuje v pražské pobočce čínské společnosti CEFC. Pokud by nabídku odmítl, dalším v pořadí je nynější zástupce ředitele protokolu Vladimír Kruliš, píše server.

Hrad však konec Forejta doposud oficiálně nepotvrdil.

Ovčáček: Bez komentáře

Ovčáček nechtěl záležitost komentovat s tím, že jde o spekulace. Stejně se v sobotu vyjádřil i kancléř prezidenta Vratislav Mynář, který v sms zprávě napsal, že to jsou "jenom spekulace". Hradní mluvčí dnes sdělil, že k žádné personální změně nedošlo. "Pokud by k ní došlo, jako vždy bych informoval veřejnost," poznamenal. Později na twitteru napsal, že média v případě Forejta odkazují jen na anonymní zdroje. "Na ty nereaguji. Personální změny komentuji až v okamžiku, kdy jsou," uvedl.

Forejta ČTK s žádostí o vyjádření oslovila v pátek, dnes dotaz opakovala. Zůstal bez odpovědi.

Média píšou, že konec Forejta by mohl být oznámen tento týden. 

Hradní protokol byl v poslední době spojen s několika spornými situacemi. Vysvětlovat musel zpoždění leteckého speciálu, ve kterém letěla delegace vedená prezidentem Milošem Zemanem na pohřeb slovenského prezidenta Michala Kováče.

Z hradního protokolu také měla podle oficiálního sdělení Hradu pocházet chybná informace, na jejímž základě Zeman obvinil amerického velvyslance Andrewa Schapira z neúčasti na udílení státních vyznamenání 28. října na Pražském hradě. Schapiro ale ve Vladislavském sále byl.

Forejt byl také často zmiňován v kauze neudělení vyznamenání pamětníku židovského holokaustu Jiřímu Bradymu. Minulý rok v září pak při přijetí generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga visela v Trůnním sále Pražského hradu vlajka OSN místo vlajky Severoatlantické aliance.

Forejt patří k blízkým spolupracovníkům Zemana, který se ho v minulosti několikrát zastal. Na Hradě má podle některých informací spory s kancléřem Vratislavem Mynářem nebo hlavním poradcem prezidenta Martinem Nejedlým.