Ta veřejnost varuje před Hruškovou vodkou v neokolkovaných lahvích. Mohla by být jedovatá.

Mrtvého muže policie našla v jednom z bytů v pondělí. Kriminalisté zjistili, že popíjel alkohol společně s dalšími muži. Jeden skončil ve vážném stavu v ostravské městské nemocnici už v pondělí ráno. Další dva policisté hledali. I u nich se intoxikace metylalkoholem potvrdila. Jejich zdravotní stav ale nebyl tak vážný. Jeden muž šel po vyšetření dokonce domů, další zůstal v nemocnici jen na pozorování.

Ve vážném až kritickém stavu skončil dnes v nemocnici v Havířově i třiatřicetiletý muž z Karvinska. "Pacient leží na ARO. Je v bezvědomí a napojen na plicní ventilaci a umělou ledvinu. Otrava metylalkoholem u něj byla potvrzena," uvedl náměstek ředitele nemocnice Jaroslav Lux.
V Havířově stále leží i třiačtyřicetiletý muž, který byl s otravou přijat v pondělí odpoledne. "Konzumace závadného alkoholu u něj už byla potvrzena. Pacient je na jednotce intenzivní péče připojen na umělou ledvinu," uvedl Lux.

Hrušková vodkaRiziková Hrušková vodka

Další pacient, který byl ve vážném stavu, stále leží na ARO v nemocnici v Třinci na Frýdecko-Místecku. "Jeho stav je stabilizovaný, komunikuje s lékaři a předpokládáme, že ho tento týden přeložíme na standardní oddělení. Rozsah následků lékaři zatím zjišťují," uvedla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.
Policie dnes po poledni varovala před dalším závadným alkoholem, který může být vysoce toxický. "Vzhledem k nově zjištěným informacím apelujeme na veřejnost, aby nekonzumovala alkohol ve skleněné lahvi o obsahu jednoho litru opatřený etiketou 'Hrušková vodka'," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Dodala, že lahve jsou dále opatřeny nápisem: Výrobce - Ostravská likérka, OL.&.Com., s.r.o., Blodkova 381, Ostrava-Hulváky. "Lahve jsou neokolkované," doplnila mluvčí.

Toxický obsah mohou mít i litrové skleněné lahve s etiketou "FREDERIC, TRADE MARK, 50 % WODKA, EXTRA FINE." Nebezpečné lahve jsou neokolkované "Obsah těchto lahví lidé nesmějí konzumovat. Naopak je musí odevzat na nejbližším oddělení policie," řekla Holčáková.
Policie navíc žádá svědky, kteří ji mohou předat informace k možnému prodeji či nákupu neokolkovaného alkoholu v prodejně ve Starém Bohumíně na Náměstí Svobody číslo 40. Lidé, kteří mají policii co říct, by ji měli kontaktovat prostřednictvím linky 158.