Lídryně hnutí ANO Adriana Krnáčová ještě pár dní před volbami nedokázala říct, zda si ponechá místo náměstkyně ministra vnitra pro legislativu, nebo se bude věnovat magistrátu. V rozhovoru se serverem Lidovky.cz pak dala najevo, že z městské politiky neodejde, „pokud volby dopadnou tak, že budeme mít zásadní slovo". A vzkázala jim, že musejí lépe volit, jestli chtějí, aby hájila jejich zájmy. Podle ní totiž nelze věci měnit, když „neřídíte".

Podobný postoj má i jednička ČSSD Miloslav Ludvík, ředitel FN Motol, největší nemocnice v zemi. Ten Deníku dnes potvrdil, že nebude-li primátorem, nebude se ucházet o místo radního. „Toto stanovisko platí," uvedl.

V okamžiku, kdy se v metropoli rýsuje právě koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice, je to zásadní sdělení. Vedle nových tváří z Babišova hnutí by totiž mohly zasednou matadoři z Bémových časů či Svobodových časů – Karel Březina, Petr Dolínek a Jan Slezák. Ne náhodou jsou právě Březina a Dolínek členy vyjednávacího týmu sociálních demokratů, Slezák pak šéfem jejich zastupitelského klubu.