„MZV ČR registruje v Pákistánu zvýšené riziko teroristických útoků a útoků proti cizincům. Doporučujeme maximální obezřetnost při pohybu po městech a vyhnutí se jakýmkoliv shromážděním většího počtu osob," píše se v oznámení.

Největší nebezpečí hrozí například v nákupních centrech nebo na tržištích. Bezpečnostní složky varují také před pohybem v parcích, na univerzitách, v mezinárodních hotelech, restauracích, na letištích nebo okolí diplomatických sí­del.

Ministerstvo doporučuje před cestou do Pákistánu sledovat dostupná média, seznámit se s aktuální bezpečnostní situací v jednotlivých oblastech a registrovat se v dobrovolné databázi DROZD.

V řadě oblastí Pákistánu pokračují operace pákistánské armády, a očekávají se tudíž odvetné útoky ozbrojenců. Nebezpečné jsou zejména Severní Vazíristán a Federálně spravovaná kmenová území (FATA) při hranicích s Afghánistánem. Ohrožena jsou také větší města jako Karáčí, nebo Láhaur, kde teroristé zaútočili na konci března. Útočník, který se odpálil v parku, zabil nejméně 70 lidí, dalších 340 bylo zraněno.