Březina, který byl v minulosti odsouzen za podvod v pražském dopravním podniku, přichází na ministerstvo krátce poté, co z něj odešel jiný vlivný člen sociální demokracie, Petr Hulinský. Za ministra Marcela Chládka (ČSSD) byl na úřadě náměstkem pro sport, v týmu Valachové byl politickým náměstkem.

Co přesně bude pracovní náplní Březiny coby poradce pro regiony, není podle serveru jasné. Tiskové oddělení ministerstva pouze uvedlo, že Březina bude externím poradcem v politického kabinetu Valachové a jeho agenda bude komunikace s regiony. Funkci externího poradce bude Březina zastávat podle serveru jen na poloviční úvazek.

Kauza Karla Březiny 

Březina v minulosti prohlásil, že v souvislosti s kauzou, ve které byl odsouzen, nemá v úmyslu stáhnout se z politiky. Z politických funkcí nyní zastává ale jen místo v pražském zastupitelstvu.

Letos na jaře navíc podal ústavní stížnost proti rozsudku, podle kterého se dopustil podvodu v pražském dopravním podniku. Za to, že jako předseda dozorčí rady dopravního podniku neoprávněně pobíral odměny v celkové výši 290 tisíc korun, dostal Březina v roce 2014 roční podmíněný trest s patnáctiměsíční zkušební dobou.

Čtěte také: Stovky škol mají kvůli špatnému stavu výjimku, odhaduje Valachová