Vyšetřovatel mostecké policie obvinil minulý týden z přečinu porušování domovní svobody a týrání zvířat 46letého muže z Mostu. Ten měl koncem září ve večerních hodinách po překonání uzamčených dveří neoprávněně vniknout do bytu bývalé přítelkyně v 1. patře, kde setrval a následně z okna bytu měl vyhodit štěně psa plemene křížence labradorského retrívra, který patřil poškozené. Pes následkem pádu utrpěl vážná zranění, v důsledku čehož došlo u psa k ochrnutí končetin a veterinární lékař nakonec rozhodl o utracení psa. Vyšetřovatel do vyšetřování přibral soudního znalce ze státního veterinárního ústavu. Obviněnému hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Další případy

Sám si prodloužil pracovní neschopnost
Z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny čelí obvinění 31letý muž z Mostu. Ten měl pozměnit rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti, kdy v kolonce neschopen práce přepsal datum ukončení pracovní neschopnosti stanovené lékařem. O šest dnů si tak prodloužil nemocenskou. Takto upravený dokument byl předložen okresní správně sociálního zabezpečení. Obviněný Mostečan je vyšetřován na svobodě. Soud může za takové jednání uložit až tříletý trest odnětí svobody.

Marihuanu sklidili kriminalisté
Policie v Mostě obvinila z pokusu přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 20letého mladíka z Mostu. Ten měl na třídě Budovatelů pěstovat na balkóně marihuanu. Policisté rostlinný materiál zajistili při domovní prohlídce a ten byl po usušení podroben expertize, kterou byla zjištěna přítomnost účinné látky. Mladík drogu pěstoval za účelem usušení, ačkoliv nemá k jakémukoliv nakládání s rostlinou konopí oprávnění. Obviněný je stíhán na svobodě.

Strážníci za oknem objevili marihuanu
Na policii u kriminalistů skončila úroda konopí, které si za oknem bytu pěstoval 28letý muž v ulici Budovatelů. Hlídka strážníků si všimla podezřelých kytek a ty poté u pěstitele zajistila a předala policistům. Ti rostlinný materiál po usušení nechali podrobit odborné expertize, kterou byla zjištěna v drti o hmotnosti 68 gramů přítomnost účinné látky. Muž věděl, co pěstuje, semínka prý našel v parku na lavičce a doma si je zasadil a rostliny pěstoval. Nyní čelí obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který může soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody.

Na křižovatce u Máje se ráno střetlo auto s motocyklem
Dnes ráno vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala v Litvínově na křižovatce ulic Valdštejnská a Ruská. Řidič osobního vozidla se při vjezdu na křižovatku střetl s motocyklem značky Kymco, který jel po hlavní komunikaci ve směru od kruhového objezdu u Máje. Motocyklista utrpěl zranění, se kterým byl odvezen sanitkou do nemocnice. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 40 000 korun.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 26. října