Poprvé přepadli mladého muže, který se kvůli onemocnění dětskou mozkovou obrnou pohybuje jen velmi ztěžka, před dvěma měsíci. Tehdy mu ukradly děti příruční tašku s přehrávačem a osobními doklady. Vše se ale později podařilo najít. Tentokrát zatím tolik štěstí neměl. Z bytu mu totiž zmizely věci za téměř deset tisíc korun.

"Chtěl jsem se jít večer podívat dolu ke schránkám na letáky. Abych věděl, co je nového. A dole u výtahu jsem s sebou seknul. Dál už si nic nepamatuji. Z vyprávění vím, že jsem byl asi dvě hodiny v nemocnici. Než mne tam odvezli, tak moje kamarádka šla do bytu pro doklady a zkontrolovat jej. Pak zamkla. Já jsem v tu chvíli nebyl ničeho schopen," popisuje úterní události Jiří Krupička. Nikdo tak netuší, jak dlouho mohl v křečích ležet na zemi v přízemí varnsdorfského paneláku.

A této doby zřejmě využili pachatelé k vykradení bytu. Po návratu z nemocnice totiž na Krupičku čekalo nemilé zjištění. Stůl, který byl ještě před pár hodinami plný elektroniky, byl prázdný.

"Když jsem se vrátil z nemocnice, tak jsem zjistil, že v bytě nemám repráky od počítače, nový počítač, monitor. Zmizel mi také diskman, který jsem dostal od sestry. Jen ten stál tři a půl tisíce korun," pokračuje Krupička, který okamžitě volal své sestře. Té okamžitě došlo, která bije a zalarmovala policii.

"Pachatel je prozatím neznámý a intenzivní vyšetřování nadále probíhá. Pachateli nebo pachatelům hrozí až tři roky vězení. Zatím není možné potvrdit žádnou z možných variant," uvedl policejní mluvčí Vojěch Haňka.

Jiří Krupička přišel během chvíle o téměř všechnu elektroniku v bytě.

"Jirka dostal z připojištění nějaké peníze a tak si koupil počítat. Ten case byl úplně nový, za čtyři a půl tisíce korun, monitor mohl stát v době pořízení necelé tři tisíce korun. To teď ale nemohu ověřit, to kupoval bratr a ten je v zahraničí. A repráky měl kvalitní, dřevěné. Dokonce jim stálo za to vzít i koaxiální kabel od antény," vypočítává škodu Krupičkova sestra Karin Suchánková.

"Co je mi ale záhadou, že zde zůstal dvd přehrávač, televize a poměrně drahý vysavač. Navíc jsem tu měl i další věci," pokračuje Krupička. Pachatelé si totiž zřejmě byli vědomi toho, že mají pouze poměrně krátký čas, aby vše stihli ukrást. Proto si zřejmě vybrali jen to, co bylo na první pohled vidět. A co má nějakou cenu. Většina takto ukradených věcí končí v zastavárnách.

"Už jsme je samozřejmě prošli. V té jedné neberou věci bez papírů. A v té druhé to nebylo. Jsou to hyeny, nic jiného," říká smutně Suchánková.