„Peníze na pomoc dětem dávají více než dvě třetiny Čechů a Poláků a 80 procent Slováků a Maďarů. Většinou jde o nákup dárků dětem do dětských domovů nebo o příspěvky pro nemocné a hendikepované děti," uvedl marketingový ředitel Profi Creditu Ladislav Pavlík. Druhou nejčastěji obdarovanou skupinou jsou senioři, kterým přispívá každý sedmý Čech. Na třetím místě je pomoc zvířatům.

V Česku je nejoblíbenější formou pomoci příspěvek na účet konkrétní dobročinné organizace. Tento způsob využívá třetina dárců. Na Slovensku jsou přeborníci v posílání dárcovských SMS zpráv. DMS posílá 42 procent Slováků. Poláci (39 procent) přispějí na charitu nejčastěji koupí konkrétního produktu.

V Česku sice přispívá na charitu méně lidí než v ostatních zemích, zato jsou nejštědřejší. Více než stovku dají na charitu dvě třetiny Čechů (64 procent), každý osmý pak věnuje více než pětistovku. Tři čtvrtiny Slováků posílají na charitu v přepočtu maximálně 250 korun. Do dvou set korun se pohybují dary 39 procent Poláků.