Nejčastěji odpovídá a komunikuje se svými fanoušky Strana zelených, dále Starostové a nezávislí a TOP 09.

Tragická nehoda jeřábu u dolní nádrže přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně
VIDEO: Převrácený jeřáb po tragédii stále visí nad vodou

Prostřednictvím analytických nástrojů sledovala aktivitu osmi politických stran a hnutí na Facebooku v období od 1. září do 10. října agentura Performics. Analýze podrobila profil ČSSD, hnutí ANO, KDU-ČSL, KSČM, ODS, SPD, Stranu zelených, STAN, Českou pirátskou stranu a TOP 09. 

Sociální sítě, ilustrační foto
Rusko možná zakáže Facebook, když neposkytne údaje o uživatelích

Co je SocialTools a jak funguje?
Patentovaná aplikace agentury Performics sleduje výkonnost a efektivitu vybraných stránek na Facebooku. Zpracovává jak základní metriky, jako je počet fanoušků, likes, komentářů či sociodemografický profil, tak metriky mapující aktivitu fanoušků a administrátorů FB stránek. Konkrétně tedy to, jak jsou aktivní na stránkách, o čem píší, jak často píší, co sdílejí apod. To vše ukazuje pro každou značku zvlášť nebo jako konkurenční srovnání mezi různými brandy.

Největším počtem fanoušků se může pyšnit Tomio Okamura – SPD (téměř 270 000), následuje TOP 09 (více než 117 000) a ANO (více než 104 000). Naopak nejméně ze všech mají Starostové a nezávislí (7216) a KSČM – Komunistická strana Čech a Moravy (více než 8500).

Ve sledovaném období si největší počet nových fanoušků připsaly facebookové stránky České pirátské strany (18 372), Tomia Okamury – SPD (kolem 6200) a TOP 09 (více než 3200). Tato čísla mohla vzniknout na základě toho, že obě facebookové stránky mají nejvíce aktivních uživatelů, kteří v daném období dali like, připojili komentář nebo sdíleli vybraný příspěvek.

V této aktivitě vede Tomio Okamura – SPD s až neuvěřitelným počtem 70 564. Naopak nejméně aktivních uživatelů má KSČM (kolem 2600).

Premiér Bohuslav Sobotka.
Memorandum o lithiu: Sobotka bude žádat doporučení právníků

Počet nových fanouškůZdroj: Double-U PR

Facebook, ilustrační foto
Facebook zajatcem politiky aneb Jak si politici vedou na sociálních sítích

Počet fanoušků facebookových stránek politických stranZdroj: Double-U PR

AREÁL VĚZNICE v Žacléři je v žalostném stavu. Po zaplacení ho má nyní převzít nová majitelka.
Policie prodala věznici v Žacléři. Kupec je ale zahalen rouškou tajemství