Více lidí už tradičně zamířilo do Krkonoš a Orlických hor, kde jim ale počasí moc nepřálo. Po oba víkendové dny tam byla mlha a v sobotu i pršelo. V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn přesto o víkendu lyžovalo kolem 6000 lidí. O zhruba polovinu méně lidí bylo v největším areálu Jizerských hor na Tanvaldském Špičáku. Tamní návštěvnost podle provozovatelů neovlivnil ani sobotní déšť.

Tisícovky lidí prošly i turnikety v Krušných horách a na Šumavě, kde místy napadlo až 15 centimetrů sněhu. Nejvíce si lepších podmínek užívali návštěvníci Zadova a Lipna. Tisícovky lidí ubytovaných na Lipensku lyžovaly i na rakouské straně Šumavy. Běžkaři si na své přišli na loukách okolo Frymburku, kde je upraveno na 30 kilometrů stop. Na tratě mohli vyrazit i v okolí Schönebenu a Sternsteinu.

Deset centimetrů v Krušných horách

V Krušných horách měli běžkaři o něco horší podmínky. Sněhu v terénu leží jen kolem deseti centimetrů a zatím nejde trasy strojově upravovat. Přesto někteří běžkaři v horách jezdí, ale jen po vlastních prošlápnutých stopách.

Nový sníh zlepšil podmínky i v Jeseníkách, návštěvnost tam byla střední, lyžovalo se tedy bez front. Spolu s jarními prázdninami by ale mělo lidí přibýt. Prázdniny začnou v prvních okresech 2. února, poslední prázdninový týden skončí v polovině března.

Provozovatelé beskydských areálů zaznamenali o víkendu průměrnou návštěvnost, i když sněhové podmínky jsou tam dobré. Například na Pustevnách napadlo sedm centimetrů, které přispěly k zimní atmosféře i zlepšení kvality sjezdovek. Návštěvníky tam přilákala i výstava ledových soch, kterou si jen v sobotu prohlédlo na 5000 lidí.