Policie prověřovala smrt zpěvačky jako podezření z trestného činu účast na sebevraždě, ve čtvrtek však hlavní vyšetřovatel rozhodl o takzvaném odložení věci.

"Dostupná svědectví, samotná zjištění na místě činu i závěry znaleckých zkoumání jednoznačně prokázaly, že Iveta Bartošová v osudný den odešla sama bez doprovodu jiné osoby ze svého trvalého bydliště směrem k rybníku a poté k železniční trati, kde si sama bez cizí pomoci lehla před jedoucí vlakovou soupravu," napsala Zoulová.

Připomněla, že střet policii oznámil strojvedoucí vlakové soupravy City Elefant, který projížděl od zastávky Praha Uhříněves na Benešov. Uvedl, že v blízkosti železničního přejezdu v Uhříněvsi uviděl na kolejích lidskou postavu. "Okamžitě použil rychlobrzdu a zvukový signál, kdy tato osoba na zvukový signál zareagovala tak, že se položila napříč kolejištěm. Střetu již nemohl zabránit a vlak do ležícího těla narazil," popsala.

olicisté následně vyslechli desítky svědků, kteří měli vztah k místu události či ke zpěvačce samotné. Podle mluvčí však nezjistili nic, co by svědčilo o spáchání trestného činu násilného charakteru.
Pitva prokázala, že bezprostřední příčinou smrti bylo drtivé poranění hlavy. Zpěvačka měla také rozdrcené chodidlo a drobné oděrky a modřiny. Poranění vznikla působením tupého násilí velké intenzity a lze je velmi dobře vysvětlit přejetím koly vlakové soupravy s následným smýknutím těla, podotkla Zoulová. "Dále nebyla zjištěna žádná poranění, která by svědčila pro sebeobranu před fyzickým napadením jinou osobou, a ani nebyla zjištěna žádná poranění staršího data," doplnila.