Dopoledne se zástupci taxikářů sešli s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) a zasedli v magistrátní pracovní skupině vedené primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO). Ministr si od taxikářů vyžádal doklady o možném stanovení jednotné ceny, Praha přislíbila do konce roku zvýšit maximální povolenou cenu za kilometr.

Taxikáři měli sraz na Strahově ve 13:00, poté čekali, až přijedou zástupci Asociace koncesionářů v taxislužbě (AKT). „Ukázali jsme, že jsme schopní se za sebe postavit, že se jich nebojíme. Ve chvíli, kdy nesplní naše požadavky, to může být daleko horší než teď," řekl předseda AKT Karel Holcman a protestní jízdu odvolal. Poslední taxikáři ze Strahova odjeli kolem 16:00.

Nejvyšší povolená cena za kilometr jízdy je v Praze 28 korun. O kolik by se měla cena zvýšit, není jasné. Primátorka uvedla, že město zatím ustoupí od debaty ohledně zkoušek taxikářů. Navrhovalo přísnější zkoušky ze světového jazyka a z místopisu.

Praha má dlouhodobé potíže s nepoctivými taxikáři, iniciovala změnu vyhlášky a připravila také novelu silničního zákona, což mezi provozovateli taxislužeb a mezi řidiči vyvolalo bouřlivé reakce.