Místy se tam může vytvořit i několikacentimetrová sněhová pokrývka. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Kardinál Dominik Duka (vlevo) a Gerhard Grenzing podepsali smlouvu na zhotovení nových varhan pro katedrálu sv. Víta.
Nové varhany pro Svatovítskou katedrálu vytvoří španělská firma, za 70 milionů

Déšť bude přes Českou republiku přecházet od západu. Nejvydatnější srážky mohou podle meteorologů očekávat od druhé poloviny noci do středečního dopoledne především v Karlovarském kraji, na Tachovsku a Domažlicku.

"Srážky budou přecházet postupně ve sněhové a v časných ranních hodinách se bude sněžení na severozápadě Plzeňského kraje a v Karlovarském kraji vyskytovat již v polohách nad 600 metrů nad mořem, přechodně i v polohách nižších," upozorňuje ČHMÚ.

Od dnešní půlnoci do středečního poledne by ve vyšších polohách mohlo napadnout od čtyř do osmi centimetrů nového sněhu. Meteorologové očekávají, že sníh bude na zemském povrchu ihned odtávat. V případě intenzivnějších srážek a na podchlazeném povrchu se však může na některých místech vytvořit i několikacentimetrová sněhová pokrývka.

Na 30. Kilometru dálnici D5 v úterý ráno havarovala tři nákladní vozidla. Jedno z nich přepravovalo dobytek a další beton. Kvůli nehodě musela být na několik hodin dálnice ve směru na Plzeň uzavřená a řidiči z ní museli sjíždět na exitu 28 a využít objízd
Na D5 se zastavil provoz kvůli nehodě kamionů