Pět osobních aut se srazilo na 208. kilometru dálnice D1 mezi Vyškovem a Brnem. Auta se srazila krátce před půl osmou poblíž Tvarožné na Brněnsku a zablokovala levý jízdní pruh ve směru na Brno. Při nehodě se lehce zranil jeden člověk.

Auta, která jela po dálnici z Vyškova do Brna, čekala několikakilometrová kolona. „Pokud vím, tak se táhla až k 212. kilometru. Dálnici se nám podařilo plně zprůjezdnit krátce po půl deváté a kolona se pak rozjela,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

K nehodě vyjely i hasičské vozy. „Naštěstí jsme ale nemuseli nikoho vyprošťovat, jen jsme provedli protipožární opatření,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Žena zemřela po srážce se Škodou Favorit

K tragické dopravní nehodě došlo v pondělí krátce po šesté hodině ráno na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Jaroměří.

Podle informací hradecké policejní mluvčí Anny Pešavové se obětí nehody stala 46letá žena, která vedla kolo.

U odbočky na obec Lochenice ženu srazila řidička Škody Favorit. Podle zatím nepotvrzených informací je možné, že po havárii byla žena ještě jednou přejeta projíždějícím autobusem. "Nehoda se vyšetřuje. Kdo kolizi způsobil ještě není jasné," dodává Anna Pešavová.

Komunikace je v obou směrech uzavřena, policie odklání dopravu.

Na místě tragédie zasahovali také královéhradečtí profesionální hasiči.

Na silnici zemřel mladý řidič, další účastníci nehody těžce zraněni

Písek - Semice - Krátce po půl šesté hodině ranní došlo na silnici I/20 u tzv. Semického kříže k vážné dopravní nehodě.

"Řidič mazdy jel ve směru od Českých Budějovic na Písek, dle prvotních šetření zřejmě při předjížděcím manévru čelně narazil do protijedoucího osobního automobilu značky Renault," řekla písecká policejní mluvčí Kamila Ingrišová.

Mladý řidič mazdy zraněním na místě dopravní nehody podlehl. Řidič a spolujezdkyně z protijedoucího vozidla byli s těžkými zraněními převezeni do nemocnice.

Trosky auta byly předtím, než je hasiči uklidili, poházeny kolem, a to i na stráni.

Policie je stále na místě nehody, na silnici se tvoří kolony. V nich ale řidiči čekají maximálně pět minut.

Bez komplikací se dá nehoda objet přes Semice po takzvané staré cestě.

U Lásenice při nehodě vyhasl v neděli mladý život

Příčinou nedělní večerní tragické nehody mladých lidí u Lásenice byla zřejmě rychlost. Zbytečně vyhasl život šestnáctiletého spolujezdce, újmu za zdraví utrpěli i další čtyři členové posádky.

Tragédie se odehrála v neděli v půl deváté večer jeden kilometr za Lásenicí ve směru na Stráž nad Nežárkou. „Devatenáctiletý řidič Fordu Escort při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, za zatáčkou auto dostalo smyk, vyjelo vlevo, poté vpravo a opět vlevo, kdy pravým bokem narazilo do vzrostlého stromu,“ sdělila jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Náraz byl osudný teprve šestnáctiletému spolujezdci na zadním sedadle vpravo. Těžké zranění utrpěla o rok starší dívka sedící vzadu uprostřed. Zranění se nevyhnulo ani ostatním spolujezdcům, mezi nimiž byli také mladiství.

Požití alkoholu před jízdou bylo u řidiče na místě vyloučeno.

Vzhledem k věku některých z členů posádky policie bližší podrobnost nebude sdělovat.

Na Jindřichohradecku se letos jedná již o devátou obět dopravní nehody.

Další nehody

4. listoapd 2009 - Hromadná nehoda dvanácti aut
Dálnice D1 v úseku nedaleko Velkého Meziříčí byla ráno zablokována. Na 144. kilometru se ráno srazilo dvanáct automobilů. Přibližně po dvou hodinách byl provoz obnoven a pětikilometrová kolona se mohla dát zvolna do pohybu. „Při nehodě deseti osobních automobilů, jednoho nákladního automobilu a dodávky byly dvě osoby zraněny,“ konstatovala mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Zdravotníci transportovali zraněné k ošetření do nemocnice.

21. říjen 2009 - Dálnici D1 blokovaly od rána nehody, jeden mrtvý
Policisté, hasiči a záchranáři vyjíždí ve středu k jedné nehodě za druhou. Ráno, které dálnici D1 už poznamenalo jednou smrtelnou havárií, tak pokračovalo ve stejném duchu. Dálnici od půl šesté ráno blokovala v obou směrech smrtelná nehoda kamionu s potravinami, které se po bouračce rozsypaly po vozovce na 208,5 kilometru.

17. říjen 2009 - Převrácený kamion blokoval dálnici celé odpoledne

Na 171,5 kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu se v sobotu před půl druhou odpoledne převrátil kamion. Nehoda poblíž Domašova se obešla bez zranění, dálnice však byla zablokovaná do půl šesté večer.

14. říjen 2009 - D1 blokoval havarovaný kamion
Dopravu na dálnici D1 komplikoval havarovaný kamion, který na 32. kilometru ležel napříč oběma směry. Provoz byl po osmé hodině obnoven.Cesta na Brno byla zcela zatarasena a řidiči museli od Mirošovic k Ostředku jet po objízdné trase.

10. října 2009 - Dva lidé zemřeli na D1, srazily se kamiony a osobák
Dva lidé zemřeli v sobotu odpoledne při dopravní nehodě na dálnici D1 na 190. kilometru ve směru na Vyškov u obce Ostopovice. Srazil se tam kamion s osobní autem. Nehoda zablokovala jeden jízdní pruh. Na místo ihned vyrazili hasiči, policisté a záchranná služba. „Dvě mladší ženy bohužel zemřely ještě před naším příjezdem. Čtyřiatřicetiletý řidič osobního auta utrpěl těžká vícečetná poranění.Čtyři­ačtyřicetiletý řidič kamionu má lehčími zranění paže. Oba jsme převezli okamžitě do bohunické nemocnice,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.