Tři lidské životy si vyžádala vážná dopravní nehoda, k níž došlo v pátek kolem půl šesté ráno na železničním přejezdu ve Vejprnicích. Osobní vlak, jenž jel z Domažlic, zde smetl auto značky Volkswagen, v němž cestovali tři lidé. Dva muži a žena následkům svých zranění bohužel podlehli.

"Nebylo v silách strojvedoucího, aby vlak na krátkou vzdálenost zastavil, setrvačností osobní auto tlačil před sebou ještě asi 150 metrů," sdělila mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. O život řidiče podle ní hasiči spolu se záchranáři dlouhou dobu bojovali, ale marně. Po hodině intenzivní resuscitace lékař konstatoval smrt. "Zranění dvou spolujezdců byla devastující, jejich těla hasiči vyprostí až po vyšetření neštěstí policií a drážní inspekcí," dodala Jakoubková.

Jeden muž byl podle odhadu lékařů záchranné služby ve věku kolem 30 let, druhý přibližně šedesátiletý a ženě by mohlo být asi 55 let.

Čtěte také: Dvacetiletý mladík skočil z nadjezdu v Poděbradech před vlak. Nepřežil 

Provoz na trati musel být přerušen

K nehodě došlo na železničním přejezdu, který je zabezpečený pouze světelnou signalizací. "Z dosavadního šetření vyplývá, že zabezpečovací zařízení bylo v době nehody v činnosti," sdělil Deníku mluvčí drážní inspekce Martin Drápal. Předběžné škody byly podle něj odhadnuty na 230 tisíc korun, přičemž 100 tisíc korun připadá na vlak, dalších 100 tisíc na železniční trať a zbylých 30 tisíc korun na osobní auto.

"K nehodě došlo pět minut po půl šesté ráno. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému a také výjezd kriminalistů," sdělila k nehodě policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Provoz na mezinárodní trati z Plzně do Domažlic, která dále pokračuje do Německa, musel být po nehodě přerušen, obnovit se ho podařilo až po deváté hodině.

K nejtragičtější dopravní nehodě na železničním přejezdu v české historii došlo 21. prosince 1950 u Podivína na Břeclavsku. Rychlík tehdy srazil autobus. Nehodu nepřežilo 34 lidí, zranění utrpělo dalších 56 lidí.