V posledních dnech na řadě míst namrzal roztávající sníh a kvůli dešti a teplotám kolem nuly se také místy tvořila ledovka. Pravděpodobně právě kvůli počasí mírně vzrostl počet dopravních nehod. Nejvíce jich bylo v pátek 21. prosince, dohromady 261, zatímco denní průměr za období od ledna do listopadu tohoto roku činil 221 nehod. Teprve na Štědrý den a Boží hod nehod ubylo zhruba na stovku denně. Při haváriích za posledních šest dní ale doposud zemřeli jen dva lidé.

Nedal přednost

Nejprve zahynul v pátek v noci na Pelhřimovsku devětatřicetiletý řidič nákladního vozu, který zezadu narazil do traktoru s přívěsem. Podle policie zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za traktorem, okolnosti havárie však policisté stále prošetřují. Druhým zemřelým byl čtyřiašedesátiletý motocyklista, který zahynul na Štědrý den po srážce s osobním autem na Jindřichohradecku. Řidič auta mu podle policistů pravděpodobně nedal přednost na hlavní silnici.

Loni naproti tomu za pouhé čtyři dny, od 23. do 26. prosince, zemřelo na českých silnicích devět lidí: čtyři lidé zahynuli v pátek 23. prosince, jeden na Boží hod a další čtyři v pondělí 26. prosince.