Mezi 50 body programu je také zvýšení nemocenských dávek pro dlouhodobě nemocné nebo novela, která zvyšuje pravomoci Českého telekomunikačního úřadu stejně jako pokuty operátorům. Norma rovněž řeší přechod na televizní digitální vysílání ve standardu DVB-T2. Tato změna má stát diváky asi pět miliard korun za nákup nových televizních přijímačů nebo set-top boxů.

Redaktorka Deníku Veronika Rodriguez si vyzkoušela 18. května na 12h protestovat v kleci na pražském Malostranské náměstí pro schválení o zákazu kožešinových farem.
Utrpení v kleci. Patří kožešinové farmy do 21. století? řeší poslanci

Senát má posoudit také zákon o elektronické identifikaci

Na programu jsou také novely o kontrole tajných služeb, obecní policii, služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, advokacii a ochraně utajovaných informací. Senátoři rozhodnou i o tom, zda obce a kraje nebudou muset o majetku rozhodovat jen podle ekonomické výhodnosti, ale i podle mimoekonomických zájmů.

Horní komora má posoudit také nový zákon o elektronické identifikaci, elektronických komunikacích nebo novelu, která by měla umožnit kontrolorům České obchodní inspekce používat při vybraných akcích skrytou identitu.

Kybernetická bezpečnost. Ilustrační foto.
Senát schválil předlohu k posílení kybernetické bezpečnosti

Součástí programu bude rovněž schvalování kandidátů na státní vyznamenání. Mezi 26 osobností, které doporučil organizační výbor, patří pěvkyně Eva Urbanová, cestovatel Miloslav Stingl, ekonom Milan Zelený, folklorní zpěváci Jarmila Šuláková a Jožka Černý, psycholog Jaroslav Šturma nebo zakladatel občanského sdružení Život 90 Jan Lorman, které se zabývá péčí o seniory.