Zakázkou se na konci září zabývala vláda, které ministr obrany Martin Stropnický (ANO) předložil informace o opravách vojenských pancéřových automobilů Iveco na českém území i v zahraničních misích. Úřad tehdy uvedl, že tendr bude zadán firmě Praga-Export, která je prý „výrobcem vozidel Iveco Defence Vehicles stanovena jako výhradní zástupce pro vozidla dodaná Armádě České republiky". Ministerstvo předpokládalo hodnotu zakázky 39 milionů korun bez DPH a její trvání do konce listopadu 2018.

Úřad ale podle Zechmeisterové původní záměr přehodnotil poté, co zjistil, že Praga-Export není v Česku jedinou společností, která může podmínkám této zakázky vyhovět.

Ministerstvo nyní předpokládá, že zakázka bude stát do 38 milionů korun. Jejím předmětem je provedení oprav pancéřových vozidel Iveco tak, aby byl zajištěn jejich bezproblémový provoz na území České republiky i v zahraničních operacích.

Podle dřívějšího vyjádření mluvčího generálního štábu Jana Šulce má armáda k dispozici 120 vozidel Iveco. Některé z nich jsou přebudovány na velitelskou nebo sanitní verzi. Vojsko má také k dispozici speciální vozy určené pro chemiky nebo elektronický boj.