Do Tábora přijely v úterý a rozloučí se s ním v pátek. Ve středu měly dívky program nabitý už od rána, kdy si zaběhaly kolem Jordánu. Odpoledne fotily v hotelovém wellness a následně uvařily pro porotu. Táborský deník byl u toho.

Focení a natáčení prezentačního videa bylo hračkou, vaření spíš sázkou v loterii. Kuchařku bychom mezi kráskami hledali stěží.

Prezident Jižní Koreje Mun Če-in.
Nepřekračujte červenou linii, varuje Jižní Korea severního souseda

Deset finalistek Miss Face tráví týdenní soustředění v Táboře.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováNapříklad ale Veronika Volkeová z Prahy už ve svých 21 letech určité zkušenosti má. Od rodičů se již odstěhovala a občas se pro přítele k plotně postaví.

Rozhovor nám poskytla spolu s Natálií Bílou (18) z Ústí nad Labem. Jihočeský kraj v soutěži svou zástupkyni nemá.

Vaříte už ve vlastní domácnosti?
Veronika: Občas, u rodičů už nebydlím, občas proto vařím pro přítele, když za ním přijedu do Plzně. Pro velkou skupinu jako teď, jsem ale nevařila. Trému nemám, budeme vařit ve skupině, tak to zvládnu. Udělám, co na mě zbude. Studuju geografii, což s vařením nemá nic společného.
Natálie: Já zatím bydlím s rodiči, a protože jím trochu zdravěji než oni, tak si pro sebe občas uvařím. Trému nemám, nějaké zkušenosti přece jen mám.

Z Brna do Prahy nově jezdí více spojů. Dopravce FlixBus přidal nové autobusy (do zelena). Chce porazit dominantní RegioJet (žluté).
Souboj žluté a zelené. Cestující z Brna do Prahy svezou další autobusy

Jste v soutěži Miss Face, jak velkou péči věnujete svému obličeji?
Natálie: Velkou, hlavně se vždy musím správně odlíčit, abych si udržela čistou pleť. Na tu velmi dbám. Ráno mi líčení zabere tak patnáct až dvacet minut. Líčím se denně, ale třeba na plovárnu nebo do fitka jdu nenalíčená.
Veronika: Já se moc nelíčím a před soutěží jsem líčení moc nedávala, ale teď se snažím. Nejsem na to zvyklá, takže si dělám jen takový základ, hodně decentní.
Natálie: To já mám raději intenzivnější líčení, aby bylo vidět.

Chytalo vás malování třeba už ve třinácti?
Natálie: To jsem s ním asi tak začínala. Ve škole na záchodě před vyučováním jsme si vždycky namalovala řasy, ale doma o tom nic nevěděli.
Veronika: Pamatuju si, že právě kolem těch třinácti jsem od kamarádky dostala k narozeninám černou tužku a udělala jsem si linku na spodním víčku, která se mi pochopitelně celá rozmazala a když jsem s tím přišla domů, dostala jsem vynadáno.

Trenér Josef Jandač hovoří s hráči při tréninku české reprezentace.
Pchjongčchang na obzoru. Hokejový nároďák startuje

Ve finále 8. ročníku Miss Face se představí: 1. Sarah Vu, 2. Lenka Peichlová, 3. Sára Osmanová, 4. Veronika Volkeová, 5. Kateřina Kasanová, 6. Kristýna Langová, 7. Nicole Ebnerová, 8. Daniela Zálešáková, 9. Klára Bartošová, 10. Natálie Bílá.

Bojíte se chemie na vlasy?
Natálie: Jsem od malička blondýna, ale když mi začaly vlasy tmavnout, tak je teď barvím.
Veronika: Zrovna nedávno jsem vlasy obarvené měla, ale pak jsem se vrátila ke své hnědé, kterou teď mám od sluníčka trochu vyšisovanou. Možná to teď vypadá, že mám barvu, ale nemám.

Všechny tady máte dlouhé vlasy, nevidím žádnou ofinu. Proč tak tíhnete k dlouhým?
Veronika: Asi jsou jednodušší na úpravu.
Natálie: Možná jsme tak všechny trochu stejné, vyloženě krátké tu žádná z holek vážně nemá, ale já ráda nosím culík, což z krátkých nejde.

Čeho se v soutěži nejvíc bojíte?
Natálie: Možná těch otázek ve finále, abych správně odpověděla. Ale jinak se nebojím a moc se na ten večer těším.
Veronika: Já se přiznám, že se finálového večera docela bojím, ale zároveň se na něj hrozně těším. Hlavně na tu atmosféru a doufám, že si ho užiju. I když mám trošku trému z vystupování před tolika lidmi, s tím zkušenosti nemám.

Co si myslíte, že se s vámi stane, pokud byste vyhrály?
Veronika: Příští rok mám dělat bakaláře, takže si myslím, že studium bych zvládla dokončit. Větší změnu nečekám, ale určitě bych chtěla dělat modeling, kvůli tomu tady jsem.
Natálie: Já bych taky chtěla pokračovat modelingem a fotomodelingem, se kterým už nějaké malé zkušenosti mám za sebou.

Ve čtvrtek ráno se dívky opět proběhnou kolem Jordánu, ale pak hlavně budou v hotelovém sálu nacvičovat choreografii finálového večera. V pátek Tábor opustí.