Na poli s obilím mezi Dobrovicí a Bojeticemi na Mladoboleslavsku se objevily velké obrazce. Pravidelné půlkruhové obrazy vzniklé uhlazením obilí vyvolávají řadu otázek a místní lidé to považují za záhadu.

„To muselo být UFO, vždyť se podívejte na ty dokonalé půlkruhy, které na sebe navazují a navíc k nim nevede žádná trasa, žádná stopa po autě, žádná uhlazená cestička,“ spekulují místní lidé. Ti také odmítají, že kruhy mohl vyrobit člověk ručně. „Tohle potmě nikdy netrefíte a nikde nejsou žádné stopy. V noci něco takového nemůžete stihnout,“ přemýšlejí lidé.

Řidiči zastavují a nevěří vlastním očím

Obrazce se na poli objevily v pondělí a hned vyvolaly obrovský zájem veřejnosti. U místa zastavují i motoristé a nevěřícně si prohlížejí vzniklé dílo.

O vzniku kruhů v obilí se dohadují odborníci a záhadologové z celého světa: „Jak je něco takového možné? Vytvoří to v dešti v noci, nezlámou ani jedno stéblo, dokonalé půlkruhy o velkém průměru, prolínání obrazců … To vše v noci, v poli většinou blízko nějaké komunikace a obydlí vlastníka pole,“ ptají se.

Nejreálnější spekulací však je, že kruhy vznikly při bouřce po prudkém návalu rotujícího větru u země, něco jako malého malého tornáda. A nebo může jít o vyšší moc…