„Jsme přesvědčeni, že o střední střídu se v těchto volbách hraje a že v každé společnosti, která je demokratická a svobodná, je svoboda založena na svobodné střední třídě aktivních a schopných lidí," řekl Kuba. „Jsou to lidé, kteří nejsou závislí na státu a umí se sami rozhodovat," dodal.

Podle Kuby vítězství ČSSD a možné sestavení levicové vlády by mohlo zvýšit daňovou zátěž střední třídy. Podle Kuby řešením nejsou ani nová politická hnutí.

„Celý náš program je mířen na podporu střední třídy, která je oporou české společnosti," uvedla místopředsedkyně Miroslava Němcová, která je jedničkou pražské kandidátky. Podle ní strana v posledních dnech nemíří jen na nerozhodnuté voliče, ale chce utvrdit i své dlouhodobé příznivce a podporovatele.

Občanské demokraty dnes podpořil také britský premiér David Cameron. Na svém účtu na sociální síti Twitter uvedl: „Přeji naší sesterské politické straně, české ODS, a její volební lídryni Miroslavě Němcové všechno nejlepší do voleb na konci tohoto týdne."