ODS chce například rovnou sazbu daně z příjmu bez výjimek, odpočtů a slev nebo jednotnou sazbu daně z přidané hodnoty. V současné době platí tři sazby DPH: 21, 15 a deset procent. Sazby DPH se měly původně podle dřívějšího zákona z dob vlády Petra Nečase (ODS) sjednotit od příštího roku na 17,5 procenta. Sněmovna však v roce 2014 schválila zákon současné vlády, který toto sjednocení zrušil.

Fiala řekl, že nová jednotná sazba DPH by v budoucnu mohla činit 15 procent. V současné době leží ve Sněmovně návrh ODS, který snižuje sazbu 21 procent na 19 procent a první sníženou sazbu z 15 na 14 procent.

Bez silniční daně

Strana chce také zrušit silniční daň a její poslanci už v tomto směru předložili ve Sněmovně návrh na její zrušení. Sněmovna ho má na programu nadcházející schůze. ODS chce snížit i zdravotní a sociální pojištění a prosazuje, aby se živnostníci mohli na úřadech registrovat online. Prosazuje také, aby si Česko ponechalo českou korunu a nepřijímalo euro.

„My touto kampaní podporujeme aktivní pracovité lidí. Chceme, aby se v naší zemi cítili dobře," řekl předseda strany Petr Fiala. Slíbil také, že je to pouze začátek, kampaň bude pokračovat a že se asi nebude líbit ani premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) ani ministru financí Andreji Babišovi (ANO).

ODS má nyní ve Sněmovně 16 poslanců. Podle posledního průzkumu společnosti TNS AISA by v září získala v případných sněmovních volbách 9,5 procenta hlasů.