Počasí na jižní Moravě připomíná v těchto dnech spíše podzim než zimu. V úterý také padaly rekordy. Nejtepleji bylo v Pohořelicích na Brněnsku, kde meteorologové naměřili 13,1 stupně Celsia. O 2,6 stupně tam byl překonán dosavadní rekord z 23. prosince 1967. V nadchá­zejících dnech očekávají meteorologové v regionu mírné ochlazení.

Ve Strání na Uherskohradišťsku byl dnes překonán teplotní rekord

Ve Strání na Uherskohradišťsku byl dnes překonán teplotní rekord, když tam meteorologové naměřili rovných 11 stupňů Celsia. Měnilo se tak dosavadní štědrodenní maximum 10,2 stupně z roku 2009., řekla Ivana Záluská z brněnského pracoviště Českého hydrometeorolo­gického ústavu.

Odpolední maximální teploty se dnes podle ní pohybovaly mezi devíti a zmíněnými jedenácti stupni. „Na jiných stanicích rekordy ale překonány nebyly. Nejvyšší hodnotu mají Vizovice 12,5 stupně Celsia z roku 1958," poznamenala Záluská. Rekordní hodnoty se v kraji měnily i v úterý, konkrétně na stanicích v Kroměříži a ve Starém Městě.

Podle meteorologů se ale v noci na čtvrtek začne ochlazovat a teplé počasí skončí. Ve čtvrtek teplota v kraji dosáhne nejvýše sedmi stupňů a v noci na pátek se vlekaři zřejmě dočkají vytouženého mrazu. V pátek teplota přes den stoupne nejvýše na tři stupně Celsia, místy se objeví slabé sněhové přeháňky. V sobotu se teplota i přes den bude držet kolem bodu mrazu.