Přivolaní záchranáři na místě zjistili, že dívenka má zlomenou ruku. Po prvotním ošetření ji převezli do nemocnice na další podrobná vyšetření, která by odhalila případná vnitřní zranění.

Událost už šetří policie, vše ale nasvědčuje tomu, že jde o nešťastnou náhodu. Holčička totiž z okna vypadla v době, kdy byla doma její matka. „Ve chvíli, kdy dívenka z okna vypadla, žena vařila a měla přitom otevřené okno,“ uvedla Hábrová.

Pád z paneláku nepřežila

Okolnosti úmrtí třiatřicetileté ženy prošetřují policisté. Její mrtvé tělo leželo v neděli 30. května u panelového domu na Novodvorské ulici ve Frýdku-Místku.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že žena pozdě odpoledne vypadla z okna svého bytu v osmém patře. „Zemřela prakticky ihned po dopadu. Momentálně prošetřujeme, co tomu předcházelo. Mohlo jít o nešťastnou náhodu, sebevraždu – vyloučit nemůžeme ale ani cizí zavinění. Na otázku, jak se tato tragická událost vlastně odehrála, by měla napovědět pitva. Kriminalisté budou pracovat i s biomechanikou, což je metoda, která se v takových případech používá,“ prozradil tiskový mluvčí Policie ČR ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec.

Policisté poté, co bylo tělo zakryto plachtou, opáskovali celý prostor před vchodem „paneláku“, aby nikdo nenarušoval vyšetřování.

Tiskový mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl k tomu dodal: „Když na místo dorazili zdravotníci, zjistili, že už nemají koho zachraňovat.“

Petra Petříková, Martin Šrubař