Do Černínského paláce zamířilo podle Pavly Veličkinové z ministerstva zahraničí asi 3700 lidí. Mohli nahlédnout do nejzajímavějších a nejcennějších prostorů barokního paláce, včetně bytu někdejšího ministra zahraničí Jana Masaryka. Tyto místnosti budí tradičně velkou pozornost.

Paláce, v nichž působí horní komora parlamentu, navštívilo na 2500 lidí. Otevřen byl Kolovratský a Valdštejnský palác, v němž se se zájemci o prohlídku odpoledne setkal předseda Senátu Milan Štěch. Podle Pavlíny Heřmánkové z horní komory hovořil Štěch s lidmi o fungování Senátu a debatoval s nimi o tématech, která je zajímala. Historické prostory Valdštejnského paláce jsou nyní přístupné i o víkendech.

Sněmovní reprezentační sály, zasedací místnosti a kanceláře některých výborů prošlo zhruba 1300 zájemců, na jejich prohlídku se tvořily i fronty. Největší zájem byl stejně jako v minulosti o hlavní jednací sál, v němž poslanci schvalují zákony, uvedl Michael Nekula ze sněmovního tiskového odboru.

Na ministerstvo kultury dorazilo přes 200 lidí

Den otevřených dveří pořádalo také ministerstvo kultury. Do jeho budovy zavítalo podle informací z úřadu přes 200 lidí.

Před rokem přišlo do Černínského paláce ještě o osm stovek lidí více než dnes. Senát tehdy přilákal zhruba stejně návštěvníků jako dnes a Sněmovna tisícovku. Sídla Parlamentu pořádají den otevřených dveří pravidelně také ve státní svátek 28. října.