Dnes dopoledne vydal ČHMÚ výstrahu před bouřkami s nízkým stupněm nebezpečí pro Plzeňský a Karlovarský kraj a části Středočeského, Ústeckého a Jihočeského kraje, platnou do soboty 02:00. Před 19:00 ústav zvýšil stupeň nebezpečí na vysoký pro Karlovarský kraj a Domažlicko a Tachovsko v Plzeňském kraji.

Dva roky je vybrané střední školy testovaly, letos už byly povinné pro všechny. Na celé jižní Moravě ve středu začaly jednotné přijímací zkoušky na střední školy s maturitou.
U jednotných přijímaček dopadly lépe testy z češtiny než z matematiky

"Z Bavorska postupuje směrem k severu na naše území velmi silná bouřka, ve které se vyskytuje krupobití s kroupami o velikosti až tři centimetry. Bouřka zasáhne okresy Domažlice a Tachov a při svém postupu k severu postihne i okresy v Karlovarském kraji," popsali aktuální situaci večer pracovníci ČHMÚ.

Zároveň se podle nich budou tvořit v Karlovarském a Plzeňském kraji další silné bouřky, které mohou doprovázet nárazy větru a přívalový déšť. V souvislosti s bouřkami může podle meteorologů hrozit rozvodnění menších toků, zatopení sklepů či podemletí silnic a také pády větví. Lidé by měli kvůli větru upevnit předměty volně položené venku, třeba zahradní nábytek. Bouřky budou během noci na sobotu slábnout.

Stavba mostů na čtrnáctikilometrovém úseku dálnice D1 mezi Lipníkem a Přerovem. Květen 2017
VIDEO: Stavba D1 z výšky. Průlet nad trasou mezi Přerovem a Lipníkem