„Řidič Fiatu Ducato, který jel směrem na Mohelnici, vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem Renault Magnum. Dodávka se od kamionu odrazila zpět do svého jízdního pruhu a ještě se střetla s dalším kamionem Iveco, který jel ve stejném směru,“ uvedl mluvčí šumperské policie Josef Bednařík.

Řidič dodávky svým zraněním na místě podlehl. Z trosek vozu jej museli vyprostit hasiči. S těžkými zraněními záchranáři transportovali do nemocnice také třiatřicetiletého řidiče nákladního vozu, do kterého čelně dodávka narazila čelně.

„V nákladní vozidle zůstal po střetu uvězněný řidič. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení uvolnili zaklíněné dolní končetiny zraněného a předali jej do lékařské péče zdravotnické záchranné služby,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„Jako předběžná příčina nehody byla stanovena nepřiměřená rychlost, okolnosti nádále vyšetřujeme,“ dodal mluvčí policie. Komunikace na Moravskou Třebovou byla ještě v 8.30 hodin ráno uzavřená. Dopravu na místě, kde se odklízejí trosky aut, usměrňují polisté.

HANA KUBOVÁ, PETR KRŇÁVEK