„Nejhorší je zranění na krku, ale nůž naštěstí minul míchu,“ řekl Deníku otec pobodané ženy a pokračoval: „Jsme všichni zdrceni celou událostí. O víkendu odletěla za dcerou její máma, což jí obrovsky pomohlo, jelikož dcera na tom není psychicky dobře. České velvyslanectví s námi komunikuje, jsou velmi ochotní a chtěl bych jim poděkovat. Dcera se k moři strašně moc těšila a na cestu šetřila. Naposledy totiž u moře byla ještě jako malá holka, a to v Bulharsku.“

Hlavní účetní Fotbalové asociace České republiky, která se do Nového Strašecí přistěhovala před časem z hlavního města, trávila letní dovolenou u Rudého moře se svým synem a přítelem. Podle lékařů si ve špitále ještě nějakou dobu poleží, ještě nejméně týden, než bude moci odletět do své domoviny. 

„Nikdo nám nedokáže říci, kdy se dcera se zbytkem rodiny vrátí zpět. Vše se každý den vyvíjí,“ upřesnil Deníku otec. 

Útočník zabil v egyptském letovisku Hurghada dvě Němky a zranil Češku, která nakonec zemřela v nemocnici.
VIDEO: Vrah z Hurghady poslouchal Islámský stát, zraněná Češka je v pořádku

Díky jazykové výbavě je Lenka schopna komunikovat sama s lékaři anglicky. Zranění nejsou sice život ohrožující, přesto ne tak docela banální. Podle české velvyslankyně v Egyptě Veroniky Kuchyňové Šmigolové syn a přítel už zraněnou ženu navštívili. 

Zraněná Lenka se měla vrátit domů do Strašecí už v sobotu se zbytkem zájezdu. Vše je ale jinak. V Egyptě zůstávají nadále její syn a přítel ženy, o náklady na hotel se má podle informací Deníku postarat tamní vláda. 

Jiné dvě ženy z Německa, které šílenec na stejné pláži jako Lenku pobodal, takové štěstí neměly a zemřely. Šílenec s nožem, který na pláž připlaval odjinud, napadl nožem ještě i další turistky. 

Za zotavující se Lenkou dorazila do nemocnice v Káhiře už i její maminka. Cestu i pobyt hradí cestovní kancelář Pantour. Lenčin stav se den ode dne mírně zlepšuje a předejít komplikacím se snaží lékaři i podáváním léků na ředění krve. Lenka C. utrpěla bodnořezné rány do zad a nohou. 

Přestože oblíbené letovisko zasáhla tato tragédie jen před pár dny, turisty to neodradilo a na dovolenou míří i tak stejným směrem. Na štěstí spoléhá, i na to, že se nic podobného nebude ve stejné lokalitě opakovat, například i Roman Pech s rodinou z Drnku na Kladensku, kteří do Hurghady už odletěli. To Deníku potvrdili oslovení obyvatelé obce.

Ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš
Konec zastupitelů? Podle politiků nesmysl