Přenosný počítač mělo 43 procent domácností a ve 27 procentech bytů bylo více než jedno PC. To je o polovinu více, než před třemi roky. Počítač mělo 92 procent domácností s dětmi a 59 procent rodin bez dětí.

„Téměř všechny domácnosti jsou k internetu připojeny vysokorychlostně. Dříve nejrozšířenější typ připojení prostřednictvím pevné telefonní linky v posledním sledovaném roce uvedly čtyři procenta domácností," uvedla Romana Malečková z ČSÚ. Podíl domácností s Wi-Fi připojením se zvýšil z 22 na 50 procent, množství bytů s připojením přes ADSL nebo kabelovou televizi naopak mírně kleslo na 22 respektive 21 procent.

Hlavně ke korespondenci

Češi stále internet používají nejčastěji k e-mailové korespondenci, vyhledávání informací o zboží a službách a čtení on-line zpráv. Více než třetina Čechů letos přes internet nakupovala zboží nebo služby. To je desetkrát více než před deseti lety. Meziročně počet nakupujících vzrostl o 300.000 na tři miliony.

V evropském srovnání za rok 2012 Češi co do rozšíření počítačů mírně zaostávají za průměrem EU. V rozšíření vysokorychlostního internetu jsou na unijním průměru.